Категорія
Новини
Дата

Італія арештувала нерухомість російського олігарха Мордашова на Сардінії вартістю €105 млн

1 хв читання

Влада Італії арештувала комплекс будівель на середземноморському острові Сардинія. Нерухомість вартістю близько €105 млн належить російському мільярдеру Олексію Мордашову, пише Reuters.

Ключові факти

  • Заарештовано комплекс будівель підсанкційного олігарха на середземноморському острові Сардинія, повідомив офіс премʼєр-міністра Маріо Драгі.
  • Активи Мордашова протягом березня заарештовано в Італії вже вдруге. 4 березня поліція конфіскувала його яхту Lady M вартісю €65 млн.

Контекст

56-річний Мордашов – сталеливарний магнат. Статки олігарха, якого вважають найбагатшою людиною Росії, оцінюються в $29,1 млрд.

За останні тижні італійська поліція конфіскувала вілли та яхти семи багатих росіян на суму майже €0,8 млрд, які були внесені до списків санкцій Європейського Союзу після нападу на Україну.

Зокрема, 16 березня влада Італії заарештувала на Сардинії будівельний комплекс, третина якого належить російському мільярдеру Петру Авену.

14 березня ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти РФ. Окрім російської економіки новий пакет спрямований на фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України.

Євросоюз позбавить Росію привілейованого статусу на європейських ринках. Це скасує переваги, якими користується Росія як член СОТ. ЄС працюватиме над припиненням прав РФ на членство у провідних фінустановах, включно з МВФ та Світовим банком. Європа стежитиме за тим, щоб російська держава та її еліта не могли використовувати криптоактиви для обходу санкцій.

ЄС також заборонить експорт будь-яких предметів розкоші до Росії. Буде заборонено імпорт ключових товарів у металургійному секторі з РФ. Єврокомісія також запропонує заборону на нові європейські інвестиції в енергетичний сектор Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні