Категорія
Новини
Дата

В Італії арештували нерухомість російського олігарха Авена на острові Сардинія

Влада Італії заарештувала на середземноморському острові Сардинія будівельний комплекс, третина якого належить російському мільярдеру Петру Авену. Про це заявили в офісі премʼєр-міністра Маріо Драгі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

Частку нафтового інвестора Авена у заарештованому обʼєкті нерухомості оцінюють у €4 млн.

Російський бізнесмен Авен, який побудував європейську бізнес-імперію з оцінкою чистого капіталу в $4,7 млрд, потрапив до санкційного списку ЄС після вторгнення РФ в Україну.

Кому належить інша частина заарештованого будівельного комплексу – не відомо.

Контекст

Протягом останніх тижнів італійська влада конфіскувала вілли та яхти на сотні мільйонів євро у високопоставлених росіян, які потрапили під санкції ЄС після вторгнення Росії в Україну.

14 березня ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти РФ. Окрім російської економіки новий пакет спрямований на фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України.

Євросоюз позбавить Росію привілейованого статусу на європейських ринках. Це скасує переваги, якими користується Росія як член СОТ. ЄС працюватиме над припиненням прав РФ на членство у провідних фінустановах, включно з МВФ та Світовим банком. Європа стежитиме за тим, щоб російська держава та її еліта не могли використовувати криптоактиви для обходу санкцій.

ЄС також заборонить експорт будь-яких предметів розкоші до Росії. Буде заборонено імпорт ключових товарів у металургійному секторі з РФ. Єврокомісія також запропонує заборону на нові європейські інвестиції в енергетичний сектор Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні