Категорія
Новини
Дата

JYSK збільшив експорт меблів з України у півтора рази 

У квітні скандинавська мережа магазинів меблів і декору Jysk експортувала меблі з України на 2,1 млн євро, що на 46,7% більше, ніж у квітні 2022 року, повідомив country manager компанії в Україні Євген Іваниця агентству «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Тішить, що у квітні JYSK загалом збільшив обсяг закупівель товарів в Україні не лише порівняно з 2022-м, коли експортувалося продукції на €1,438 млн , а й з довоєнним 2021 роком з €1,704 млн», – повідомив Іваниця.
  • Зокрема, йдеться про серію меблів Billund, названу на честь невеликого міста в Ютландії, її виробляє ТОВ «Акорд» із Хмельницького, уточнив він.

Контекст

До початку війни Jysk планував досягти позначки у 100 магазинів в Україні до кінця 2022 року. Jysk відновив роботу інтернет-магазину з 13 травня.

У компанії собівартість втрачених товарних запасів унаслідок вторгнення оцінювали в десятки мільйонів гривень. Загальні втрати лише магазину в Бучі сягнули майже 8 млн грн. Були повністю знищені магазини в Гостомелі та Херсоні, суттєво пошкоджені магазини в Одесі – ТЦ «Ривʼєра», Києві – ТЦ «Retroville», Харкові – ТЦ «Восторг», розграбовані магазини в Бучі та Мелітополі, а також зоні окупації – в Новій Каховці, Мелітополі.

JYSK є частиною сімейної Lars Larsen Group. Виручка JYSK у 2021/22 фінансовому році становила €4,87 млрд. Сьогодні в Україні працюють 84 магазини JYSK, штат налічує понад 800 співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні