Категорія
Новини
Дата

Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем ЗСУ

Кабінет Міністрів на засіданні 7 травня підтримав проєкт Указу президента України про створення окремого роду військ у ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для реалізації цієї ініціативи Міноборони підготує та внесе на засідання уряду відповідний законопроєкт, зазначив Умєров.
  • «Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі», – йдеться у повідомленні на сторінці Умєрова у Facebook.

Контекст

6 лютого цього року президент Володимир Зеленський повідомив, що підписав Указ «Про нарощування спроможностей сил оборони», яким доручив Кабміну створити у ЗСУ Сили безпілотних систем.

За дорученням президента Кабмін разом із Генштабом мав опрацювати питання створення безпілотних систем як окремого роду сил у структурі ЗСУ і за підсумками роботи внести пропозиції на розгляд Ради національної безпеки та оборони.

Зеленський озвучив перелік завдань: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні