Категорія
Новини
Дата

Канада хоче віддати арештовані $26 млн активів Абрамовича на відновлення України

Уряд Канади планує конфіскувати у російського олігарха Романа Абрамовича активів на $26 млн у межах санкцій і спрямувати їх на допомогу у відновленні України. Про це йдеться у заяві МЗС Канади.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Активи належать компанії Granite Capital Holdings, власником якої є Абрамович.
  • Тепер міністр закордонних справ Мелані Жолі повинна звернутися до суду із запитом про конфіскацію активів на користь Канади.
  • У разі конфіскації кошти можна буде використати для відновлення України та компенсації жертвам вторгнення путінського режиму, йдеться у заяві.
  • В міністерстві наголосили, що Канада – перша країна G7, яка запровадила такі заходи, «демонструючи свою рішучу відданість Україні, її відбудові та притягненню до відповідальності тих, хто наживався на режимі президента Путіна та підтримував його».

Ключова цитата

«Від початку війни ми попереджали Путіна та його пособників, що вони не зможуть сховатися від наслідків своїх дій. Безкарність ніколи не була можливістю, і Канада продовжуватиме тиснути на російський режим і тих, хто отримав вигоду від варварського вторгнення Путіна в Україну», – заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Контекст

Закон, що дозволяє цю конфіскацію, був прийнятий у червні, але раніше Жолі заявляла, що його виконання було складним через брак ресурсів поліції для виявлення та вилучення активів, що підпадають під дію санкцій.

У жовтні уряд оголосив про виділення 76 млн канадських доларів ($55,6 млн) на фінансування нового спеціального бюро у відомстві Жолі для забезпечення дотримання санкцій та додаткової підтримки поліції.

У серпні повідомлялося, що Канада заблокувала російські активи на суму понад 413 млн канадських доларів (близько $320 млн) у межах економічних санкцій проти Росії за порушення суверенітету України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні