Поки ChatGPT помиляється у фактажі та видає вигадані упереміж з реальними. Але його вже можна зробити асистентом /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Життя
Дата

Сім способів підвищити продуктивність від ChatGPT, Perplexity та інших ШІ у лекціях, блогах та подкастах 

Поки ChatGPT помиляється у фактажі та видає вигадані упереміж з реальними. Але його вже можна зробити асистентом Фото Колаж Анна Наконечна

Репортерка Business Insider Сара Джексон попросила у ChatGPT поради: як підготуватися до переговорів щодо зарплатні? Пізніше два кар’єрних консультанти сказали їй, що вона, ймовірно, отримає підвищення, якщо дослухається до ШІ. Як іще штучний інтелект може поліпшити життя? Підбірка лекцій, YouTube-блогів та подкастів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Чат-бот ChatGPT від Open AI охопив мільйон користувачів за п’ять днів з моменту запуску, пише Forbes. Netflix для цього знадобилося приблизно 3,5 року, Facebook – 10 місяців, а iPhone – 74 дні.

Поки ChatGPT помиляється у фактажі та видає вигадані дані упереміж з реальними. Але його вже можна зробити асистентом. Він здатний написати пост, переказати зміст великого дослідження чи створити ідею для стартапу. За допомоги ChatGPT можна автоматизувати службу підтримки клієнтів чи полегшити HR-відділу складання описів вакансій. 

Інші штучні інтелекти не відстають. Perplexity точно та коротко відповідає на поставлені користувачем запитання. Його перевага – він показує джерела відповіді та пропонує подібні до заданого варіанти запиту. Це дозволяє дізнатися більше про історію, що цікавить користувача.

ChatGPT та інші моделі ШІ можуть полегшити організацію робочого процесу та виконання побутових завдань, на які не хочеться витрачати ресурс. Forbes показує на сімох прикладах, на що вони спроможні.

Опинитися водночас у кількох місцях 

«Як використовувати АІ для підвищення власної ефективності» – тема воркшопу, записаного президентом Київської школи економіки Тимофієм Миловановим. Це практичний гід з використання кількох моделей штучних інтелектів, серед яких ChatGPT, fireflies.ai та Perplexity. 

fireflies.ai «ходить» на зустрічі замість Милованова. Якщо онлайн-розмови відбуваються в Google Meet, ШІ фіксує суть розмови. Коли Милованов заходить у fireflies.ai, той коротко передає суть сказаного на зустрічі та вказує авторство цитат.

Автоматизувати створення розкладу

ChatGPT може розпланувати ваш день. YouTube-блогер Міка попросив чат-бота створити щоденний робочий розклад із переліком завдань, серед яких завершення звіту, зустріч з босом, час для дітей. За лічені секунди ChatGPT розписав розклад у логічній послідовності. 

Коли Міка попросив ChatGPT змінити пріоритети завдань, бот припустив, що «це може бути неможливим» через часові обмеження. Але після чіткої вказівки про нетермінові плани ШІ виконав завдання.

Створити відео, що презентує продукт  

Як користуватися моделями штучого інтелекту ChatGPT, Midjourney та D-ID у лекції для Києво-Могилянської бізнес-школи пояснив керівний партнер Blockchain Lab Станіслав Подячев.

Лекція підійде для тих, хто ще не працював з цими моделями ШІ. Подячев показує, як у співпраці з ними створити відеопрезентацію продукту. Текст промови написав ChatGPT, Midjourney згенерував аватар мовця, а D-ID перетворив напрацювання на анімаційне відео. 

Якщо Midjourney працює суто із зображеннями, то в D-ID можна додати фото спікера, скрипт, обрати голос, акцент, тон та стиль мовлення.

Оптимізувати час на рутинні завдання

Дизайнер і розробник Адріан Тварог тестує різні функції ChatGPT. Він показує, як давати фідбек штучному інтелекту, писати та скорочувати тексти, створювати CV та резюме. Блогер навчився послуговуватися ШІ і в побуті. Тварог запропонував штучному інтелектові написати 10 страв із морськими продуктами, а до останніх двох вказати, які інгредієнти потрібно купити. 

Писати тексти

Серійний підприємець Джейден Шафер досліджує, як ChatGPT може вплинути на різні сфери нашого життя – ресторани, спорт, музику, подорожі, мистецтво, написання книг. Щоб ділитися своїми знаннями, він створив однойменний подкаст – ChatGPT.

В одному з випусків Шафер розповідає про пастора, що заробляє $3000 на тиждень завдяки ChatGPT. Переважну частину свого часу той займається весіллями, похоронами та іншими звичними для пасторів речами. 10–20 годин на тиждень він створює сайти. Для них потрібно писати тексти. З ChatGPT йому це вдається вдвічі швидше.

Підвищити рівень знань англійської чи іншої мови

«Yesterday I went to school. It was really fun. Me and my friends had lunch». Ці речення автор YouTube-каналу The AI Advantage Ігор Поганий запропонував ChatGPT покращити до рівня Advanced. За кілька секунд ШІ доповнив їх різними частинами мови, не змінивши змісту сказаного.

Скоротити довгий текст до одного абзацу

Скористатися цією командою можна, прописавши її реченням. Поганий пропонує скоротити і саму команду, написавши у ChatGPT: TL;DR Creator. Довгий текст після неї варто взяти в лапки. Чат-бот видасть короткий переказ сказаного в одному абзаці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні