Категорія
Новини
Дата

Канадська Fairfax збільшила частку у найбільшому виробнику яєць в Україні

Fairfax Financial Holdings Limited (Канада) збільшила частку в найбільшому виробнику яєць в Україні компанії «Овостар Юніон» (Київ) з ​​17,5% до 27,5%, йдеться в повідомленні компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Fairfax володіє 1 650 888 акцій, що становить 27,51% частки в капіталі «Овостар Юніон». До придбання акцій Fairfax володіла 17,499% компанії.
  • Водночас польський пенсійний фонд Generali, якому раніше належало 10,93% «Овостар Юніон», вийшов зі складу акціонерів компанії.

Контекст

У 2011 році Ovostar Union N.V. – холдингова компанія групи – провела на Варшавській фондовій біржі IPO 25% акцій та залучила $33,2 млн. 67,93% перебуває у власності Prime One Capital Limited, яка контролюється гендиректором Борисом Бєліковим та головою ради директорів Віталієм Вересенком. 

У 2022 році «Овостар Юніон» отримала $6 млн чистого прибутку, що у 3,7 раза більше, ніж у 2021 році. При цьому «Овостар» зменшив виробництво курячих яєць на 9% порівняно з 2021 роком – до 1,55 млрд штук, а продажі – на 6%, до 1,08 млрд штук. 

Чистий прибуток «Овостар Юніон» у першому півріччі сягнув $20,6 млн, в порівнянні з збитком у $19,78 млн за аналогічний період минулого року. Виторг зріс на 56,8% – до $88,69 млн здебільшого за рахунок зростання цін на продукцію.

Fairfax Financial Holdings Ltd – холдингова компанія, яка через свої дочірні компанії, займається страхуванням (non-life), перестрахуванням та управлінням інвестиціями. Fairfax заснована в 1985 році нинішнім головою та виконавчим директором В. Прем Уватса, що здійснює керівництво з штаб-квартири в Торонто (Канада). В Україні Fairfax Financial Holdings Ltd володіє 29,9% акцій агрохолдингу «Астарта».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні