Капіталізація тайванської TSMC наближається до $1 трлн на зростаючому попиті на чипи для ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація тайванської TSMC наближається до $1 трлн на зростаючому попиті на чипи для ШІ

1 хв читання

Getty Images

Капіталізація Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) наближається до $1 трлн. Тайванський виробник чипів став восьмим у світі за цим показником, пише Bloomberg. Інвестори дедалі більше починають вірити в успіх TSMC на тлі триваючого буму штучного інтелекту.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • Низка брокерських компаній на Волл-стріт підвищили свої цінові орієнтири для найбільшого світового виробника чипів, посилаючись на зростаючий попит, повʼязаний зі ШІ, і потенційне зростання цін у 2025 році на продукцію TSMC.
  • Аналітики очікують, що до 2028 року до 35% доходів компанії будуть забезпечені компонентами для ШІ.
  • Минулого тижня TSMC обігнала Berkshire Hathaway Воррена Баффета і стала восьмою найбільшою компанією у світі за ринковою капіталізацією. Зростання акцій на 73% з початку року збільшило ринкову вартість компанії до $932 млрд.

Контекст

TSMC минулого року вперше стала найбільшим у світі виробником напівпровідників за обсягом доходів, випередивши багаторічних лідерів – компанії Intel і Samsung. Доходи TSMC торік сягнули $69,3 млрд, тоді як компанія Intel отримала доходи в розмірі $54,2 млрд, а дохід Samsung склав $51 млрд.

TSMC є основним виробником чипів для таких компаній, як Apple та Nvidia.

На початку квітня стало відомо, що США планують надати TSMC $6,6 млрд у вигляді грантів та $5 млрд у вигляді кредитів, щоб допомогти найбільшому у світі виробнику мікросхем побудувати заводи в Аризоні. Так реалізуються зусилля президента Джо Байдена щодо збільшення внутрішнього виробництва критично важливих технологій.

TSMC побудує третій завод у Фініксі, доповнивши два підприємства у штаті, виробництво на яких, як очікується, розпочнеться у 2025 та 2028 роках. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні