Капіталізація тайванської TSMC наближається до $1 трлн на зростаючому попиті на чипи для ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація тайванської TSMC наближається до $1 трлн на зростаючому попиті на чипи для ШІ

1 хв читання

Getty Images

Капіталізація Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) наближається до $1 трлн. Тайванський виробник чипів став восьмим у світі за цим показником, пише Bloomberg. Інвестори дедалі більше починають вірити в успіх TSMC на тлі триваючого буму штучного інтелекту.

Деталі

  • Низка брокерських компаній на Волл-стріт підвищили свої цінові орієнтири для найбільшого світового виробника чипів, посилаючись на зростаючий попит, повʼязаний зі ШІ, і потенційне зростання цін у 2025 році на продукцію TSMC.
  • Аналітики очікують, що до 2028 року до 35% доходів компанії будуть забезпечені компонентами для ШІ.
  • Минулого тижня TSMC обігнала Berkshire Hathaway Воррена Баффета і стала восьмою найбільшою компанією у світі за ринковою капіталізацією. Зростання акцій на 73% з початку року збільшило ринкову вартість компанії до $932 млрд.

Контекст

TSMC минулого року вперше стала найбільшим у світі виробником напівпровідників за обсягом доходів, випередивши багаторічних лідерів – компанії Intel і Samsung. Доходи TSMC торік сягнули $69,3 млрд, тоді як компанія Intel отримала доходи в розмірі $54,2 млрд, а дохід Samsung склав $51 млрд.

TSMC є основним виробником чипів для таких компаній, як Apple та Nvidia.

На початку квітня стало відомо, що США планують надати TSMC $6,6 млрд у вигляді грантів та $5 млрд у вигляді кредитів, щоб допомогти найбільшому у світі виробнику мікросхем побудувати заводи в Аризоні. Так реалізуються зусилля президента Джо Байдена щодо збільшення внутрішнього виробництва критично важливих технологій.

TSMC побудує третій завод у Фініксі, доповнивши два підприємства у штаті, виробництво на яких, як очікується, розпочнеться у 2025 та 2028 роках. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд