Категорія
Новини
Дата

Apple розробляє власну лінійку ШІ-чипів для датацентрів – WSJ

Компанія Apple розробляє власний чип для запуску програмного забезпечення штучного інтелекту в центрах обробки даних, пише 6 травня The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Наразі Apple відстає від своїх конкурентів у галузі штучного інтелекту та ухиляється від питань про свої плани щодо цієї технології.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Проєкт під кодовою назвою Project ACDC (Apple Chips in Data Center) спрямований на використання досвіду Apple у розробці чипів для її серверної інфраструктури.
  • Проєкт ACDC знаходиться у розробці вже кілька років, але невідомо, чи буде він представлений і коли.
  • Компонент серверного чипа Apple, найімовірніше, буде орієнтований на запуск моделей штучного інтелекту, а не на навчання, вважають співрозмовники видання.
  • Компанія тісно співпрацює з Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, щоб розробити та почати виробництво таких чипів. Водночас залишається незрозумілим, чи досягли обидві компанії остаточного результату, зазначило WSJ.

Контекст

З початку минулого року Apple тестує власну велику мовну модель – технологію, що лежить в основі штучного генеративного інтелекту – під кодовою назвою Ajax. Деякі співробітники також випробували базовий чат-бот під назвою Apple GPT. Але технології Apple, як і раніше, поступаються інструментам Google та інших конкурентів.

Цьогоріч стало відомо, що Аpple Inc. веде переговори про вбудовування в iPhone механізму штучного інтелекту Gemini від Google. Apple також нещодавно провела переговори з OpenAI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні