Категорія
Новини
Дата

Катарські інвестори готують заявку на придбання «Манчестер Юнайтед» – Bloomberg

1 хв читання

Інвестори з Катару збираються зробити пропозицію щодо придбання Manchester United Plc найближчими днями, пише Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням. Це зміцнить прагнення країни стати великим гравцем у світовому спорті.

Ключові факти

  • За інформацією джерел, катарський консорціум готується подати попередню заявку на придбання футбольного клубу англійської премʼєр-ліги до кінця тижня. Чиновники Суверенного інвестиційного фонду Катару (QIA) допомагають із підготовкою заявки, сказало одне з джерел.
  • Нью-йоркський банк Raine Group консультує власників «Манчестер Юнайтед» – родину Глейзерів із США. Вони розраховують отримати за нього близько £6 млрд ($7,3 млрд). «Манчестер Юнайтед» був предметом поширених чуток про поглинання з літа, коли Bloomberg News повідомив, що родина Глейзер готова продати свою частку.
  • Наразі тільки британський мільярдер Джим Реткліфф офіційно заявив про свій інтерес і працює з Goldman Sachs Group Inc. та JPMorgan Chase & Co. над потенційною пропозицією.
  • Обговорення тривають, і поки що не ухвалено остаточного рішення про те, які катарські компанії зрештою нададуть капітал для заявки стосовно «Манчестер Юнайтед», повідомили джерела. 
  • Спеціаліст зі спортивних інвестицій у Certus Capital Адам Зоммерфельд підрахував, що будь-яка пропозиція для «Манчестер Юнайтед» має перевищити £4 млрд ($4,8 млрд), щоб бути успішною. Це зробило б її однією з найбільших угод, будь-коли повʼязаних із спортивною франшизою.

Контекст

У січні агентство Bloomberg News повідомило, що катарські інвестори, яких підтримує держава, обмірковують інвестиції в «Манчестер Юнайтед».

Qatar Sports Investments (QSI), окрема від QIA організація, вже володіє французьким суперклубом Paris Saint-Germain FC. 

У правилах керівного органу європейського футболу, УЄФА, йдеться, що команди з тим самим мажоритарним власником не можуть одночасно брати участь у великих турнірах регіону, включаючи Лігу чемпіонів. Голова QSI Насер Аль-Хелаїфі також є членом Виконавчого комітету УЄФА, який ухвалює правила.

За даними агентства, Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані, правлячий емір Катару, є фанатом «Манчестер Юнайтед» і навряд чи захоче прогавити шанс стати його власником.

За останнє десятиліття Катар витратив понад $200 млрд на реконструкцію інфраструктури країни для проведення чемпіонату світу з футболу. Поряд із будівництвом нових стадіонів та цілих муніципалітетів він також скуповував спортивні активи. Крім поглинання PSG, QSI має частку у португальському футбольному клубі SC Braga.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні