Категорія
Новини
Дата

Катарські інвестори готують заявку на придбання «Манчестер Юнайтед» – Bloomberg

Інвестори з Катару збираються зробити пропозицію щодо придбання Manchester United Plc найближчими днями, пише Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням. Це зміцнить прагнення країни стати великим гравцем у світовому спорті.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За інформацією джерел, катарський консорціум готується подати попередню заявку на придбання футбольного клубу англійської премʼєр-ліги до кінця тижня. Чиновники Суверенного інвестиційного фонду Катару (QIA) допомагають із підготовкою заявки, сказало одне з джерел.
  • Нью-йоркський банк Raine Group консультує власників «Манчестер Юнайтед» – родину Глейзерів із США. Вони розраховують отримати за нього близько £6 млрд ($7,3 млрд). «Манчестер Юнайтед» був предметом поширених чуток про поглинання з літа, коли Bloomberg News повідомив, що родина Глейзер готова продати свою частку.
  • Наразі тільки британський мільярдер Джим Реткліфф офіційно заявив про свій інтерес і працює з Goldman Sachs Group Inc. та JPMorgan Chase & Co. над потенційною пропозицією.
  • Обговорення тривають, і поки що не ухвалено остаточного рішення про те, які катарські компанії зрештою нададуть капітал для заявки стосовно «Манчестер Юнайтед», повідомили джерела. 
  • Спеціаліст зі спортивних інвестицій у Certus Capital Адам Зоммерфельд підрахував, що будь-яка пропозиція для «Манчестер Юнайтед» має перевищити £4 млрд ($4,8 млрд), щоб бути успішною. Це зробило б її однією з найбільших угод, будь-коли повʼязаних із спортивною франшизою.

Контекст

У січні агентство Bloomberg News повідомило, що катарські інвестори, яких підтримує держава, обмірковують інвестиції в «Манчестер Юнайтед».

Qatar Sports Investments (QSI), окрема від QIA організація, вже володіє французьким суперклубом Paris Saint-Germain FC. 

У правилах керівного органу європейського футболу, УЄФА, йдеться, що команди з тим самим мажоритарним власником не можуть одночасно брати участь у великих турнірах регіону, включаючи Лігу чемпіонів. Голова QSI Насер Аль-Хелаїфі також є членом Виконавчого комітету УЄФА, який ухвалює правила.

За даними агентства, Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані, правлячий емір Катару, є фанатом «Манчестер Юнайтед» і навряд чи захоче прогавити шанс стати його власником.

За останнє десятиліття Катар витратив понад $200 млрд на реконструкцію інфраструктури країни для проведення чемпіонату світу з футболу. Поряд із будівництвом нових стадіонів та цілих муніципалітетів він також скуповував спортивні активи. Крім поглинання PSG, QSI має частку у португальському футбольному клубі SC Braga.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні