Категорія
Новини
Дата

Англійським «Манчестер Юнайтед» зацікавилися інвестори з Катару. Акції клубу підскочили на 18%

Неназвані інвестори з Катару готуються зробити щедру пропозицію щодо купівлі одного з найтитулованіших англійських футбольних клубів «Манчестер Юнайтед», пише Daily Mail з посиланням на джерела. Як зазначає Bloomberg, на цій новині акції клубу зросли на 18%

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними джерел, катарські інвестори впевнені, що розміри їхньої пропозиції виведе з гри решту конкурентів.
  • «Вони хочуть озброїти головного тренера клубу Еріка тен Хега величезною бойовою скарбницею, щоб повернути «Юнайтед» на вершину світового футболу, де, на їхню думку, клубу й належить бути», – пише Daily Mail.
  • Група інвесторів усвідомлює, що нинішні власники клубу, сімʼя Глейзерів, шукають для клубу близько £6 млрд і що реконструкція домашньої футбольної арени клубу «Олд Трафолд» може обійтися ще у £2 млрд, зазначає видання.
  • Акції «Юнайтед» підскочили на 18% на премаркеті у США, що стало найбільшим одноденним зростанням із листопада.

Контекст

Інтерес до купівлі «червоних дияволів» раніше висловив Джим Реткліфф, найбагатша людина Великої Британії та давній шанувальник команди. У листопаді минулого року повідомлялося про можливий інтерес до клубу саудівських інвесторів і корпорації Apple.

Нинішні власники команди, американські бізнесмени брати Глейзери розраховують отримати за нього близько £6 млрд ($7,3 млрд).

Бізнесменам із Катару вже належить один відомий європейський футбольний клуб – компанія Qatar Sports Investments у 2011 році придбала французький PSG.

За правилами УЄФА, команди, які грають одна проти одної, не можуть належати одному власнику, а «Манчестер» регулярно зустрічається з «ПСЖ» у єврокубках. 

Наразі ринкова капіталізація клубу становить близько $3,5 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні