Категорія
Новини
Дата

Харківський виробник круп і пластівців «Терра» планує побудувати на Заході України завод за $20 млн

1 хв читання

Харківська компанія – виробник круп і пластівців «Терра» готується побудувати на Заході країни новий завод, повідомляє видання ZAXID.NET із посиланням на комерційного директора компанії Олександра Ясинського. Вартість проєкту оцінюється в $20 млн.

Ключові факти

  • Компанія визначається з майданчиком – у Львівській, Тернопільській чи Рівненській областях.
  • Вимоги до території: наявність залізничної колії, транспортний вузол, інфраструктура, люди. «Важлива логістика, і для споживачів в Україні, і для експорту», – прокоментував Ясинський.
  • Потужності спроєктованого заводу дозволять переробляти за рік 300 000 т сировини, виробляючи з неї до 150 000 т продкуції.
  • На заводі вироблятимуть крупи, борошно, пластівці, каші, супи швидкого приготування, а також перероблятимуть гречку та кукурудзу.
  • На заводі планується будівництво біокотельні для забезпечення потреб виробництва.
  • Будівництво триватиме від одного року, якщо вдасться знайти готові приміщення, до двох, якщо будівництво вестиметься з нуля.
  • Наразі керівництво компанії «Терра» веде переговори з банком про кредит в $20 млн, шукає партнера для інвестицій і розглядає кооперацію з великими сільгоспвиробниками.

Контекст

За останній час в Україні стало відомо про два плани будівництва виробничих заводів. Австрійська HEAD Group за €80 млн будує завод гірськолижного спорядження у Вінниці. На підприємстві будуть виготовляти спорядження для зимових видів спорту – лижі, лижні черевики та кріплення.

Також відомо про плани турецької компанії Baykar побудувати в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar.

Компанія «Терра» створена на Харківщині в 1999 році. Вона виробляє близько 200 найменувань продукції, зокрема, крупи, пластівці, борошно, каші, супи швидкого приготування, комбікорми, та експортує їх до 67 країн світу. Бенефіціарами і засновниками компанії є Олександр та Ігор Ясинські, співзасновниками – Сергій Приходько та Олег Гоженко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні