Категорія
Новини
Дата

Харківський виробник круп і пластівців «Терра» планує побудувати на Заході України завод за $20 млн

Харківська компанія – виробник круп і пластівців «Терра» готується побудувати на Заході країни новий завод, повідомляє видання ZAXID.NET із посиланням на комерційного директора компанії Олександра Ясинського. Вартість проєкту оцінюється в $20 млн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія визначається з майданчиком – у Львівській, Тернопільській чи Рівненській областях.
  • Вимоги до території: наявність залізничної колії, транспортний вузол, інфраструктура, люди. «Важлива логістика, і для споживачів в Україні, і для експорту», – прокоментував Ясинський.
  • Потужності спроєктованого заводу дозволять переробляти за рік 300 000 т сировини, виробляючи з неї до 150 000 т продкуції.
  • На заводі вироблятимуть крупи, борошно, пластівці, каші, супи швидкого приготування, а також перероблятимуть гречку та кукурудзу.
  • На заводі планується будівництво біокотельні для забезпечення потреб виробництва.
  • Будівництво триватиме від одного року, якщо вдасться знайти готові приміщення, до двох, якщо будівництво вестиметься з нуля.
  • Наразі керівництво компанії «Терра» веде переговори з банком про кредит в $20 млн, шукає партнера для інвестицій і розглядає кооперацію з великими сільгоспвиробниками.

Контекст

За останній час в Україні стало відомо про два плани будівництва виробничих заводів. Австрійська HEAD Group за €80 млн будує завод гірськолижного спорядження у Вінниці. На підприємстві будуть виготовляти спорядження для зимових видів спорту – лижі, лижні черевики та кріплення.

Також відомо про плани турецької компанії Baykar побудувати в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar.

Компанія «Терра» створена на Харківщині в 1999 році. Вона виробляє близько 200 найменувань продукції, зокрема, крупи, пластівці, борошно, каші, супи швидкого приготування, комбікорми, та експортує їх до 67 країн світу. Бенефіціарами і засновниками компанії є Олександр та Ігор Ясинські, співзасновниками – Сергій Приходько та Олег Гоженко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні