Категорія
Новини
Дата

В Україні створили компанію з виробництва Bayraktar. Під будівництво заводу вже придбали ділянку

Турецька компанія Baykar побудує в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar. Уже створено в Україні компанію й придбано земельну ділянку під будівництво заводу, повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтервʼю РБК-Україна.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію. Угоду про будівництво самого заводу», – зазначив посол. 
  • Турецька компанія вже розробила проєкт і планує виконати план до кінця. Це було «майже особисте зобовʼязання власників компанії – зробити це виробництво в Україні», наголосив Боднар.
  • За його словами, до виробництва байрактарів в Україні залучать українських виробників. «Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас і може бути використане для цих літальних апаратів», – додав він.

Контекст

Рік тому компанія Baykar заявила, що розробляє інвестиційний проєкт із будівництва в Україні науково-дослідного центру в аерокосмічній галузі та виробничого центру складання БПЛА.

На початку лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду, яка передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січ».

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована в 1984 році підприємцем Оздеміром Байрактаром. З того часу пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного відомого в усьому світі виробника БПЛА з 1600 працівниками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні