Категорія
Новини
Дата

«Київстар» додатково інвестує 70 млн грн в енергонезалежність фіксованого інтернету

У 2023 році компанія «Київстар» інвестувала понад 200 млн грн у забезпечення домашнього інтернету джерелами безперебійного живлення. До кінця лютого провайдер інвестує додатково ще 50–70 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Київстар» ставить за мету забезпечити 700 000 абонентів доступом до інтернету навіть за умов відключення електроживлення. В компанії наголосили, що завдяки цій модернізації мережа «Домашній інтернет» зможе працювати за відсутності енергоживлення до пʼяти годин.
  • Загалом користувачі послуги будуть забезпечені обладнанням для безперебійної роботи в 44 містах України. Всього ж провайдер планує охопити понад 22 300 адрес, де будуть встановлені джерела безперебійного живлення. 
  • Також «Київстар» наприкінці 2023-го почав підключати інтернет за технологією GPON. У 2024 році компанія планує здійснити часткову модернізацію та заміну наявних технологій на GPON у деяких містах. Така технологія підключення є більш енергоощадною.

Контекст

GPON (Gigabit-capable passive optical network) – гігабітна пасивна оптична мережа, завдяки якій інтернет може працювати навіть за відсутності електропостачання в будівлі. Така мережа менш залежна від впливу зовнішніх факторів, оскільки оптичні волокна можуть передавати дані на великі відстані без значної втрати сигналу і без активного обладнання.

Минулорічні блекаути примусили провайдерів вкладатися в енергоефективний інтернет. Ті, хто зміг забезпечити зв’язок під час відключень світла, отримали чимало нових абонентів. У 2023-му історія повторюється. Як компанії готувалися до осені–зими, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні