«Київстар» повідомив про часткове відновлення фіксованого звʼязку після кібератаки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Київстар» повідомив про часткове відновлення фіксованого звʼязку після кібератаки

Getty Images

Спеціалісти мобільного оператора «Київстар» на 20:00 12 грудня частково відновили роботу послуг фіксованого звʼязку. Про це повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Компанія «Київстар» заявила, що спеціалісти працюють над відновленням інших послуг і «зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня».
  • Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що компанія обіцяє повідомляти додатково. 
  • «Після стабілізації роботи мережі усі абоненти і корпоративні клієнти, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії, обовʼязково отримають компенсації», – йдеться у повідомленні.
  • Команда «Київстар» подякувала правоохоронним органам та державним службам за миттєву реакцію і професійну допомогу, а також абонентам, колегам по телеком ринку, корпоративним клієнтам за розуміння і підтримку.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстар» Олександр Комаров повідомив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна ціль атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

Більше про збій в мережі «Київстар» та його причини читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні