Категорія
Новини
Дата

«Київстар» відновив звʼязок у західних і південних областях після ранкового збою

Мобільний оператор «Київстар» усунув проблеми з голосовим зв`язком, які виникли зранку 20 грудня у низці міст у західних та південних регіонах, повідомляє пресслужба компанії. Наразі сервіси працюють у звичному режимі.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Водночас послуга LTE в Україні та в міжнародному роумінгу працює без обмеження швидкості.
  • Наразі мережа «Київстару» завершує стабілізацію після хакерської атаки, і у найближчий час компанія повідомить абонентів щодо компенсацій.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

На ранок 20 грудня у «Київстару» виникли труднощі зі зв’язком у західних та південних областях, про це також писали абоненти оператора в соцмережах. Пресслужба «Київстару» повідомила, що зараз виникають проблеми з голосовим звʼязком і роботою мобільного застосунку у низці міст на заході та півдні України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні