Категорія
Новини
Дата

Китай планує вкласти майже $2 млрд у найбільшого виробника мікросхем YMTC

Китай має намір додатково інвестувати $1,9 млрд у Yangtze Memory Technologies Co, найбільшого в країні виробника чипів памʼяті, пише Bloomberg. Ця угода може ознаменувати поновлення надходження державного капіталу в галузь, на яку накладено санкції США.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зокрема, Національний інвестиційний фонд промисловості інтегральних схем виділить 12,9 млрд юанів компанії YMTC, згідно з урядовим вебсайтом, який розкриває реєстраційну інформацію компанії. Вливання капіталу мало завершитися 31 січня.
  • Масштаби інвестицій свідчать, що Пекін знову збільшує витрати на вітчизняну індустрію чипів, яка щосили намагається обійти обмеження США на технології, борючись із падінням світового попиту. 
  • Угода з YMTC знаменує собою найбільшу галузеву інвестицію фонду за останні кілька місяців.
  • Фонд має підтримати YMTC у боротьбі з найгіршими наслідками санкцій США, а також в умовах загальногалузевого спаду.

Контекст

Компанія YMTC зі штаб-квартирою в провінції Хубей є одним із небагатьох вітчизняних виробників чипів, що знаходяться в межах досяжності світових лідерів, і конкурує з південнокорейськими гігантами Samsung Electronics Co. та SK Hynix Inc. за постачання мікросхем памʼяті для програм від смартфонів до серверів центрів обробки даних. Минулого року фірму було включено до чорного списку США.

Секретний китайський фонд є основним інструментом роздачі капіталу виробникам мікросхем країни. Заснований у 2014 році, він залучив близько $45 млрд капіталу та підтримав безліч компаній, включаючи Semiconductor Manufacturing International Corp. та YMTC. 

Необхідність оживити виробництво чипів у Китаї стає все більш актуальною, оскільки Вашингтон запроваджує дедалі жорсткіші обмеження щодо країни. США все більше обмежують види обладнання для виробництва чипів, яке американські компанії можуть експортувати китайським клієнтам, водночас залучаючи союзні країни, щоб ключові постачальники, такі як нідерландська ASML Holding NV та японська Nikon Corp., приєдналися до їхньої технологічної блокади.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні