Категорія
Новини
Дата

Китай вводить тимчасові правила для сервісів генеративного ШІ

У четвер, 13 липня, Китай вжив низку тимчасових заходів для управління індустрією генеративного штучного інтелекту (ШІ), вони відкривають шлях китайським технологічним компаніям для розгортання послуг ШІ в країні, пише Reuters. Заходи набудуть чинності 15 серпня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Адміністрація кіберпростору Китаю, яка опублікувала набір правил на своєму веб-сайті, заявила, що постачальники послуг повинні проводити оцінку безпеки та виконувати процедури реєстрації алгоритмів перед запуском продукту. 
  • Успіх ChatGPT викликав лихоманку генеративного ШІ в Китаї та в усьому світі. Тимчасові правила набирають чинності після того, як багато китайських компаній завершили розробку своїх продуктів ШІ, але очікували на схвалення уряду для публічного запуску.
  • Інтернет-регулятор заявив, що послуги ШІ, які пропонуються в країні, повинні відповідати соціалістичним цінностям Китаю.
  • У повідомленні йдеться, що регулювальні органи «сформулюють відповідні нормативні правила чи рекомендації щодо класифікації» на основі різних характеристик і варіантів використання технологій генеративного ШІ.
  • Він також додав, що галузеві організації, фірми та дослідницькі інститути, які розробляють і застосовують генеративні технології ШІ, але не надають їх населенню, не підпадатимуть під правила.

Контекст

14 червня Європейський Союз зробив важливий крок до прийняття одного з перших законів, що регулюють штучний інтелект. Зокрема, Європарламент проголосував за законопроєкт, відомий як закон про ШІ, який накладає нові обмеження на те, що вважається ризикованим використанням технології.

Європейський Союз просунувся далі, ніж Сполучені Штати та інші великі західні уряди, у регулюванні ШІ. Блок із 27 країн обговорює цю тему понад два роки, і проблема набула нової актуальності після появи ChatGPT, який посилив побоювання про потенційний вплив технології на зайнятість і суспільство.

Політики всюди, від Вашингтона до Пекіна, тепер борються за контроль над технологією, що розвивається, яка викликає тривогу навіть у декого з її розробників.

Білий дім оприлюднив політичні ідеї, які включають правила тестування систем ШІ до того, як вони стануть загальнодоступними, та захисту прав на недоторканність приватного життя.

У Китаї проєкт правил оприлюднений у квітні, він вимагає від виробників чат-ботів дотримання суворих правил цензури в країні. Пекін також перебирає більший контроль над тим, як виробники систем ШІ використовують дані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні