Категорія
Новини
Дата

Кличко: На відновлення будинків у Києві потрібно €70 млн. Загалом пошкоджено 390 будівель

Орієнтовна вартість відновлення будинків у Києві, що отримали пошкодження внаслідок обстрілів з боку Росії, становить понад €70 млн. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Внаслідок військової агресії Росії в столиці пошкоджено загалом 390 будівель. Із них 222 – багатоквартирні будинки.
  • Також від обстрілів та бомбардувань пошкоджено 75 закладів освіти, з яких 30 – дошкільні, а також 17 закладів охорони здоров’я, 11 закладів культури, сказав Кличко.
  • «Усього орієнтовна вартість на відновлення всіх будівель у столиці складатиме понад €70 млн. І про це, зокрема, ми сьогодні говорили під час онлайн-спілкування з представниками ЄБРР, які готові нам допомагати в цьому. Ми надали тимчасове житло мешканцям постраждалих будинків. І вже невдовзі розпочнемо роботи, аби люди якнайшвидше змогли повернутися до своїх квартир», – розповів він.
  • Міська влада визначила 20 будинків, де першочергово розпочнуть відновлювальні роботи. Приблизна вартість цих робіт становитиме €5,8 млн. «Інші будинки фахівці ще обстежують, аби визначити ступінь пошкоджень. Сьогодні ми можемо сказати, що 17 столичних будинків отримали значні пошкодження, і ми чекаємо на рекомендації експертів», – сказав мер.

Контекст

Уряд спрямував 1,6 млрд грн на відновлення житла в регіонах, що постраждали від воєнних дій. Почався перший етап – оперативне відновлення, у ході якого відбудовують не сильно зруйновані будинки: пошкоджені вікна, двері, дах тощо. Повністю зруйновані будівлі поки що не відновлюють.

У зруйнованих війною Ірпені та Бородянці планується протягом пʼяти місяців побудувати два житлових комплекси по 50 000 кв. м кожен.

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири переселенці мають отримати через три-чотири місяці, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні