Категорія
Новини
Дата

Компанія Fintech Farm Дмитра Дубілета залучила понад $20 млн інвестицій

Британська Fintech Farm, мажоритарним власником якої є Дмитро Дубілет, закрила раунд інвестицій на понад $20 млн, повідомили два співрозмовники Forbes серед інвесторів проєкту та представник одного з венчурних фондів. Fintech Farm розвиває необанки та має кілька проєктів у Азії та Африці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Компанія підняла комбінацію еквіті (інвестиції у капітал, – Forbes) та боргу у розмірі $22 млн», – йдеться у релізі Fintech Farm.
  • Інвестиції у $22 млн можуть означати, що оцінка Fintech Farm є «суттєво вищою за $100 млн», зазначає один з інвесторів проєкту, який попросив не вказувати його імені у цій новині.
  • За даними AIN, лід-інвестором раунду Fintech Farm став британський фонд Nordstar.
  • Протягом найближчих трьох років компанія планує запустити ще кілька країн – у південній, південно-східній Азії та Африці, зазначається у релізі.

Контекст

Співзасновниками Fintech Farm є екстопменеджер ПриватБанку та співзасновник monobank Дмитро Дубілет, який до залучення останнього раунду інвестицій мав мажоритарну долю у компанії, а також колишній очільник напряму M&A у fintech-секторі у лондонському KPMG Микола Безкровний та екскерівник Центру електронного бізнесу ПриватБанку Олександр Вітязь.

Fintech Farm має в своєму портфелі три необанки: Leobank у Азербайджані, Liobank у Вʼєтнамі та Fibobank у Нігерії.

У січні 2022 року компанія залучила $7,4 млн інвестицій. Основним інвестором стала інтернет-компанія Genesis. Тоді партнери заявляли про плани поширити присутність на 10 ринків в Африці та Азії.

Genesis Многолєтнього має чи не найбільший досвід роботи в Азербайджані та Нігерії. «В Африці ми такі самі упізнавані та великі, як в Україні, наприклад, Rozetka чи OLX», – зазначав восени минулого року Юлій Шенфелд, СЕО класифайду Jiji, який входить до групи Genesis. 

Нігерія мала стати наступним ключовим ринком для Fintech Farm після Азербайджану, але акценти змістилися на В’єтнам, каже на правах анонімності співрозмовник, близький до одного зі співвласників компанії. «У Нігерії непроста ситуація в економіці, є питання до рішень місцевого уряду», – пояснював він. 

В’єтнам – інша справа. У першому півріччі 2022-го ВВП країни зріс на 7,7% рік до року. За даними Robocash Group, вартість в’єтнамських фінтех-компаній – $4,5 млрд. Уже у 2024-му ця цифра може зрости до $18 млрд, писав Forbes

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні