Категорія
Новини
Дата

Компанія Мазепи та Антонова за 58 млн грн отримала дозвіл на розробку родовища вапняку

Держгеонадра продала спецдозвіл на розробку Марʼянського родовища вапняку (Дніпропетровська область) компанії, яку контролюють засновник Concorde Capital Ігор Мазепа та власник концерну «Галнафтогаз» (АЗС «ОККО») Віталій Антонов. Про це свідчить документ, опублікований на сайті «Prozorro.Продажі».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Право на розробку за 150 млн грн на аукціоні 17 січня цього року виборола компанія «Форсаж» Ірини Атрошенко та колишнього голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча. Але ця компанія не підписала договір.
  • Після цього право придбати ліцензію отримав інший учасник торгів – ТОВ «Марʼянський карʼєр», яке запропонувало за спецдозвіл 58,3 млн грн. За даними YouControl, це ТОВ належить компанії «Кривий Ріг Цемент» Ігоря Мазепи та Віталія Антонова. 
  • З урахуванням суми гарантійного внеску, ТОВ «Марʼянський карʼєр» має сплатити 48,6 млн грн протягом 30 робочих днів з дня укладення договору.
  • За даними супровідної документації до лоту, загальна площа Марʼянського родовища перевищує 428 га, запаси вапняку – 132,3 млн т.

Контекст

У лютому стало відомо, що компанія «Центр «Сонячне ремесло» бізнесмена Ігоря Мазепи та партнерів починає роботи на Томашгородському родовищі бурштину в Рівненській області. До видобування планують приступити цієї весни, повідомив Мазепа. Бізнесмен оцінює обсяг ресурсів на освоєння нового родовища у «десятки мільйонів доларів». «Тож Україна отримає інвестиції, ринок бурштину – продовження легальної історії видобутку та ще більший вихід на зовнішні ринки, а Рівненська область і місцеві громади – нові робочі місця, надходження у бюджет і ліс на місці відпрацьованих ділянок», – вважає Мазепа.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні