Інноваційний модульний вагон ТransAnt /надано Voestalpine
Категорія
Новини
Дата

Компанія Тігіпка стала мажоритарним акціонером австрійського виробника інноваційних вагонів

Інноваційний модульний вагон ТransAnt Фото надано Voestalpine

Кіпрська TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка збільшила свою частку в австрійському виробникові іноваційних вагонів TransAnt GmbH, ставши мажоритарним власником компанії. Про це свідчать дані офіційного торговельного реєстру Австрії, пише LIGA.net.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Після збільшення статутного капіталу TransAnt частка TAS Overseas Investments збільшилась із 40,03% до 61,38%.
  • Частки інших акціонерів зменшились: Voestalpine Stahl GmbH – з 48,1% до 30,98%, Rail Cargo Austria AG – з 11,87% до 7,65%.

Контекст

У лютому 2024 року Антимонопольний комітет дозволив T.A.S. Overseas Investments Limited збільшити частку в TransAnt до контрольної.

Фінансово-промислова група «ТАС» Сергія Тігіпка купила 40% акцій австрійської компанії ТransAnt GmbH на початку 2023 року. ТransAnt GmbH могла коштувати не більше $50 млн, за оцінкою Forbes. 40% акцій компанії – не більше $20 млн, оскільки компанія на той момент не мала виробництва.

«Увійшли у стартап із будівництва вагонів у Європі», – розповідав Тігіпко Forbes ще в листопаді 2022-го. 

ТransAnt – це спільне підприємство трьох компаній: групи «ТАС», яка володіє українським заводом «Дніпровагонмаш». Завод виготовлятиме компоненти для модульних вагонів ТransAnt; австрійської металургійної групи Voestalpine, що постачатиме надміцні конструкції-листи для виробництва вагонів; австрійської держкомпанії OBB Rail Cargo Group, що спільно з Voestalpine розробила модульні вагони.

Модульні вагони ТransAnt планують продавати європейським залізничним операторам. Упродовж двох років компанія має виробляти близько 1500 вагонів на рік. 

У 2021-му австрійська компанія OBB Rail Cargo Group оголосила про плани придбати в TransAnt GmbH 1400 модульних вагонів за €130 млн. Ймовірно, ТransAnt може розраховувати на співставний дохід, якщо вийде на такі самі обсяги. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні