Джо Байден /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Байден підписав рекордний оборонний бюджет США з $800 млн допомоги Україні

Джо Байден Фото Getty Images

Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет на 2023 рік з рекордними $858 млрд, йдеться в повідомленні Білого дому. У документі закладені кошти для військової допомоги Україні.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 23 грудня президент США підписав H.R. 7776, «Закон про бюджетні асигнування на потреби національної оборони на 2023 фінансовий рік». 
  • Документ затверджує асигнування на 2023 фінансовий рік насамперед на програми Міноборони та інші повноваження, повʼязані зі Збройними силами США. 
  • Бюджет передбачає $800 млн військової підтримки для України для відсічі агресії РФ, що на $500 млн більше, ніж просила адміністрація Байдена на початку року.
  • Водночас США виділять $11,5 млрд на оборонне стримування в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, підтримку союзників та партнерів, а також розвиток потенціалу та боєздатності в цьому регіоні.

Контекст

На початку грудня обидві палати Конгресу США погодили законопроєкт про національну оборону (National Defense Authorization Act, NDAA) на 2023 рік. 

NDAA приймається щорічно з 1961 року. 

Компромісний варіант Закону про асигнування на національну оборону є результатом багатомісячних переговорів між республіканцями та демократами в Сенаті та Палаті представників Конгресу США.

Загалом законопроєкт передбачає виділення на $45 млрд більше видатків на оборону, ніж просив Байден, оскільки перемовники в Конгресі взяли до уваги проблему глобальної інфляції та надання додаткової допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні