Категорія
Новини
Дата

Конкурент Google. OpenAI анонсувала пошуковик на основі ШІ SearchGPT

1 хв читання

OpenAI тестує пошукову систему SearchGPT на основі штучного інтелекту, йдеться у повідомленні компанії. Очікується, що система надаватиме результати пошуку, не відправляючи користувача на сайти, а переглядаючи їх сама.

Американська OpenAI – лідер у сфері ШІ. Компанія має глобальний вплив, співпрацюючи з дослідниками, організаціями та бізнесом по всьому світу, щоб сприяти розвитку штучного інтелекту.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Компанія заявила, що SearchGPT даватиме швидкі та своєчасні відповіді на основі зрозумілих і релевантних джерел. 
  • OpenAI опублікувала приклад запиту «музичні фестивалі в Буні північна Каліфорнія в серпні». Як свідчать скріни, SearchGPT склала список фестивалів з короткою інформацією про кожний захід за даними сайтів з результатів пошуку. Відповіді супроводжуються посиланнями на джерела.
Конкурент Google. OpenAI анонсувала пошуковик на основі ШІ SearchGPT /Фото 1
  • Після виведення результатів користувач зможе поставити додаткові запитання, а модель враховуватиме контекст розмови, пише The Verge. Також користувач зможе подивитися результати у вигляді звичних посилань із заголовками та описами. 
  • SearchGPT – це поки що прототип нових функцій пошуку, які покликані обʼєднати «міць наших моделей штучного інтелекту з інформацією з інтернету».
  • Тестова версія буде доступна лише 10 000 користувачів. У майбутньому SearchGPT інтегрують у ChatGPT.

Контекст

SearchGPT від OpenAI може стати серйозним конкурентом для Google. Крім того, вона прямо конкурує з продуктом стартапу Perplexity, який позиціонується як пошуковик із відповідями від штучного інтелекту.

OpenAI 18 липня презентувала нову версію своєї флагманської ШІ-моделі – GPT-4o mini. Компанія сподівається, що менша та дешевша модель залучить ширше коло розробників і бізнес-клієнтів.

Річний дохід OpenAI зріс більш ніж удвічі, до $3,4 млрд, протягом останніх шести місяців. Річний дохід творця ChatGPT наприкінці 2023 року становив $1,6 млрд.

В останні місяці OpenAI працює над збільшенням доходів своїх продуктів штучного інтелекту, продаючи послуги корпоративним клієнтам. Наприкінці травня компанія підписала контракт із найбільшим корпоративним клієнтом – міжнародною консалтинговою компанією PwC. Також фірма стала першим партнером OpenAI з продажу корпоративних пропозицій ШІ-стартапа іншим підприємствам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд