Категорія
Новини
Дата

Консалтингова фірма McKinsey планує звільнити близько 2000 співробітників

1 хв читання

Консалтинговий гігант McKinsey & Co. планує скоротити близько 2000 робочих місць, що стане одним із найбільших скорочень за всю історію компанії, пише Bloomberg. План буде завершено найближчими тижнями, а кількість звільнених співробітників може змінитися, кажуть джерела.

Ключові факти

  • Фірма, яка відома тим, що розробляє плани скорочення персоналу для своїх клієнтів, завдає удару по своїх власних співробітниках, і очікується, що цей крок буде зосереджений на допоміжному персоналі, який не має прямого контакту з клієнтами, кажуть джерела.
  • Відповідно до плану, який отримав назву Project Magnolia, команда менеджерів сподівається, що цей крок допоможе зберегти компенсаційний пул для її партнерів. 
  • Компанія, у якій протягом останнього десятиліття спостерігалося швидке зростання чисельності персоналу, прагне «реструктурувати організацію своїх груп підтримки, щоб централізувати деякі ролі».
  • Очікується, що план буде завершено найближчими тижнями, і остаточна кількість посад, які будуть виключені з його штату у 45 000 співробітників, все ще може змінитися, сказало одне із джерел. Ця чисельність персоналу збільшилася з 28 000 лише пʼять років тому із 17 000 у 2012 році.
  • Водночас фірма, як і раніше, наймає професіоналів, які працюють безпосередньо з клієнтами.

Контекст

За словами одного з джерел, у 2021 році компанія повідомила про рекордний виторг у розмірі $15 млрд і перевершила цей показник у 2022 році.

Компанії в галузях від фінансів до технологій і роздрібної торгівлі скорочують персонал на тлі уповільнення попиту і прогнозів рецесії, що насувається. Технологічні гіганти, включаючи Amazon.com Inc. і Microsoft Corp. оголосили про плани великих скорочень, а Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley та інші провідні банки ліквідують тисячі позицій.

Бум після пандемії призвів до шаленого періоду найму та збільшення чисельності персоналу у різних галузях. Тепер, коли це зростання починає слабшати, компанії, що борються за збереження прибутку, вдаються до скорочень робочих місць у небачених понад 10 років масштабах.

McKinsey займається управлінським консалтингом. У всьому світі вона має понад 100 офісів. У Росії було лише одне представництво McKinsey. У 2015-му там працювали 260 консультантів, 22 галузевих експерти та близько 120 осіб адміністративного персоналу (HR, PR, фінанси, дизайнери тощо). У квітні 2022 року McKinsey&Company припинила обслуговування клієнтів у Росії, зобовʼязання за яким вона публічно взяла на початку березня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні