Категорія
Новини
Дата

Контроль над Донбасом, півднем України та вихід до Придністровʼя. Військове командування РФ назвало цілі другої фази війни

Російська армія під час другої фази «спецоперації» планує встановити повний контроль над Донбасом та півднем України, забезпечити сухопутний коридор у Крим та вихід до Придністровʼя. Про це заявив в. о. командувача військ Центрального військового округу РФ Рустам Міннекаєв, пише Інтерфакс.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Міноборони країни-агресора заявляє, що друга фаза так званої спецоперації розпочалася два дні тому.
  • Одне із завдань російської армії – встановлення повного контролю над Донбасом та півднем України, заявив Міннекаєв. «Це дозволить забезпечити сухопутний коридор до Криму, а також впливати на життєво важливі обʼєкти української економіки», – додав він.
  • Контроль російської армії над півднем України також дозволить отримати вихід до Придністровʼя, заявили в командуванні ЦВО. «Контроль над півднем України – це ще один вихід до Придністровʼя, де також фіксуються факти утисків російськомовного населення», – сказав Міннекаєв.

Контекст

Міноборони РФ вперше оголосило цілі «другого етапу» війни проти України.

Про початок наступної фази заявив 19 квітня в інтервʼю India Today глава МЗС Росії Сергій Лавров. За його словами, «операція» на сході України спрямована на повне звільнення «республік ЛДНР». Крім того, Лавров сказав, що РФ не розглядає можливості використання ядерної зброї в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні