Категорія
Новини
Дата

Криптоброкер Genesis оголосив про банкрутство. Він постраждав від краху FTX

Криптоброкерська компанія Genesis, що входить до холдингу Digital Currency Group, услід за криптобіржею FTX подала заяву про банкрутство, пише Bloomberg. Топменеджмент платформи розраховує, що під час реструктуризації вдасться знайти кошти для повернення кредиторам.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Genesis Global Capital подала заяву про неспроможність відповідно до розділу 11 Кодексу США про банкрутство. Заяви також подали Genesis Global Holdco та її дочірні компанії Genesis Asia Pacific та Genesis Global Capital.
  • У документі йдеться про наявність понад 100 000 кредиторів із обсягом активів і зобовʼязань у діапазоні від $1 до $10 млрд. У дочірніх підрозділів показники варіюють у межах від $100 млн до $500 млн.
  • Genesis співпрацювала з FTX і надавала їй позики. У результаті компанія заборгувала понад $3,5 млрд 50 найбільшим кредиторам, зазначає Bloomberg.
  • Топменеджмент біржі розраховує, що під час реструктуризації вдасться знайти кошти для незабезпечених кредиторів.

Контекст

Genesis Global Capital не пережила наслідків дефолту хеджфонду Three Arrows Capital у червні та краху FTX у листопаді 2022 року. Якщо в першому випадку підтримку надала материнська DCG на суму $1,1 млрд, то в другому спроби залучити зовнішнє фінансування закінчилися безрезультатно.

На початку 2023-го платформа скоротила 30% співробітників. У листопаді її топменеджмент не виключив банкрутство у рамках можливих сценаріїв, запропонованих найнятим інвестиційним банком Moelis & Company.

Тиждень тому американський регулятор подав до суду на Genesis Global Capital за порушення правил поводження з цінними паперами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні