Категорія
Новини
Дата

Регулятор США подав позов проти криптоброкерських компаній Genesis і Gemini

Американський регулятор подав до суду на криптоброкерські компанії Genesis Global Capital та Gemini Trust Co. за порушення правил поводження з цінними паперами, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) заявляє, що компанії незаконно збирали мільярди доларів від інвесторів за допомогою програми Gemini Earn, яка дозволяє клієнтам позичати свої активи в обмін на процентні виплати. 
  • Програма дозволяла клієнтам криптовалютної біржі Gemini позичати активи брокеру Genesis під ставку 8%. Gemini отримувала комісійні за організацію позики, розмір яких сягав 4,29%, стверджує SEC.
  • Регулятор вважає, що такий механізм був рівносильним пропозиції незареєстрованих цінних паперів.
  • «Ми стверджуємо, що Genesis та Gemini пропонували клієнтам незареєстрований продукт в обхід вимог до розкриття інформації, покликаних захистити інвесторів», – заявив глава SEC Гері Генслер.
  • SEC подала позов до окружного суду США Південного округу Нью-Йорка і вимагає застосування штрафних санкцій, судової заборони та повернення неправомірно отриманих доходів інвесторам.
  • У серії твітів у четвер співзасновник Gemini Тайлер Вінклвосс заявив, що фірма захищатиметься. За його словами, ця справа є «сфабрикованим штрафом за паркування».

Контекст

Genesis Global Capital особливо сильно постраждала від раптового краху криптовалютної біржі FTX у листопаді. Тоді ж Genesis зупинила виведення коштів учасників програми, оскільки не змогла виконати їхні запити, які різко збільшилися. 

За даними дані SEC, на той момент у програмі Gemini Earn було задіяно активи 340 000 інвесторів на загальну суму $900 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні