Категорія
Новини
Дата

Кулеба: «втома від України» та «вибори в Україні» — наративи Росії в інформаційній війні

Росія намагається просувати два наративи, якими зараз хоче підірвати підтримку України Заходом: «втома від України» та вибори в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на Форумі «Україна. Рік 2024».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Головна мета російських наративів зараз — розʼєднати Україну зсередини та з союзниками. «На фронті та інформаційному полі Росія воює чітко по підручнику, який був написаний 2000 років тому в Китаї. Це книга «Мистецтво війни» Сунь-Цзи — об’єднай себе, роз’єднай противника», — зазначив Кулеба, відповідаючи на питання модератора про наративи Росії в інформаційній війні.
  • Перший наратив, зовнішній — «втома від України». «Але він слабенько злітає. З одного боку говорять про втому від України, а з іншого — оголошуються нові пакети підтримки, підписуються угоди про безпекове співробітництво, готується низка великих рішень, які посилять підтримку України», — відмітив він.
  • Другий наратив, внутрішній — тема виборів в Україні. «Цю історію росіяни намагаються розганяти й на міжнародному рівні — про те, що Україна не є демократичною країною, бо не проводить вибори», — зазначив Кулеба.
  • Міністр відмітив два ключових моменти, як ми можемо цьому протидіяти: зберігати єдність всередині країни та з союзниками; щодня працювати на результат. «Коли в Україну буде надходити зброя, нарощуватися санкційні пакети, передаватимуться заморожені активи РФ — ці рішення вибиватимуть опору з-під Росії. Ми над цим працюємо. Ми абсолютно здатні перемогти Росію», — підсумував Кулеба.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні