Категорія
Новини
Дата

Квартальний прибуток банку UBS досяг рекордних $29 млрд після поглинання конкурента Credit Suisse

Швейцарський банк UBS повідомив, що отримав рекордні $29 млрд прибутку в другому кварталі після екстреного поглинання Credit Suisse, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • UBS Group отримала $29 млрд прибутку за підсумками другого кварталу. Ця сума є результатом бухгалтерської різниці між ціною в $3,8 млрд, яку UBS заплатив за Credit Suisse, а також балансовою вартістю придбаного банку. Прибуток до оподаткування за другий квартал – $1,1 млрд. 
  • Квартальний прибуток UBS перевершив попередній рекорд американського JPMorgan у $14,3 млрд за перший квартал 2021 року.
  • Акції UBS підскочили на 7,2% після відкриття в Цюріху в четвер. Загалом із початку року зростання досягнуло 40%.
  • Зараз UBS керує клієнтськими активами на суму близько $5 трлн.

Контекст

UBS Group AG була змушена поспіхом купити конкурента Credit Suisse Group AG у межах угоди, якої вона не прагнула. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

12 червня UBS Group завершила угоду з придбання колишнього конкурента Credit Suisse, здійснивши найбільше злиття в банківській сфері після фінансової кризи 2008 року.

Наприкінці червня стало відомо, що UBS Group планує скоротити більше половини штату Credit Suisse Group, що налічує 45 000 осіб. Скорочення робочих місць мали розпочатися в липні, ще два раунди звільнень заплановані на осінь.

Повністю інтегрувати Credit Suisse у свою систему банк UBS планує до 2025 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні