Категорія
Новини
Дата

UBS оголосив про завершення поглинання колишнього конкурента Credit Suisse

UBS Group завершила угоду з придбання колишнього конкурента Credit Suisse, здійснивши найбільше злиття в банківській сфері після фінансової кризи 2008 року, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Швейцарський банк оголосив про закриття угоди у відкритому листі, який опубліковано в місцевих і міжнародних газетах у понеділок, 12 червня. 
  • Процес поглинання продовжувався більше двох місяців. Минулого тижня UBS завершив переговори з урядом Швейцарії щодо гарантій на 9 млрд швейцарських франків ($10 млрд) від потенційних втрат активів Credit Suisse. 
  • Ця угода забезпечує UBS несподіваний прибуток у десятки мільярдів доларів і починає період складної інтеграції, який, ймовірно, призведе до скорочення тисяч робочих місць, зазначає агентство.
  • Перед головним виконавчим директором UBS Серджіо Ермотті тепер стоїть завдання об’єднати два банки, що дуже схожі, і вирішити, від яких видів діяльності відмовитися. 

Контекст

UBS був змушений поспіхом купити конкурента Credit Suisse у межах угоди, якої він не прагнув. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Загальна вартість операції становила 3 млрд франків ($3,23 млрд).

Як заявляли раніше в UBS, після закриття угоди акції Credit Suisse та американські депозитарні акції (ADS) будуть виключені з лістингу SIX Swiss Exchange та Нью-Йоркської фондової біржі. В межах поглинання всіх акцій акціонери Credit Suisse отримають одну акцію UBS за кожні 22,48 акцій, якими вони володіли.

Найбільша банківська угода з часів світової фінансової кризи приведе до створення групи, яка контролює активи у розмірі $5 трлн, що надасть UBS лідируючі позиції на ключових ринках.

В оновленому банку працюватиме 120 000 осіб в усьому світі, хоча він уже оголосив, що скорочуватиме робочі місця, щоб зменшити витрати.

У травні UBS повідомив, що очікує на фінансовий удар у розмірі близько $17 млрд від поглинання Credit Suisse.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні