UBS готується скоротити більше половини співробітників Credit Suisse після поглинання банку /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

UBS готується скоротити більше половини співробітників Credit Suisse після поглинання банку

2 хв читання

Shutterstock

Найбільший банк Швейцарії UBS Group планує скоротити більше половини штату Credit Suisse Group, що налічує 45 000 осіб, пише Bloomberg. Скорочення робочих місць розпочнуться в липні, ще два раунди звільнень заплановані на осінь.

Ключові факти

  • Очікується, що банкіри, трейдери та допоміжний персонал в інвестиційному банку Credit Suisse у Лондоні, Нью-Йорку та в деяких частинах Азії потраплять під скорочення, причому майже всі види діяльності перебувають під загрозою, кажуть джерела.
  • Співробітникам сказали очікувати три раунди скорочень цього року, перший – до кінця липня, а ще два попередньо заплановані на вересень та жовтень.
  • UBS, чия загальна чисельність працівників на момент закриття угоди збільшилася приблизно до 120 000 осіб, заявила, що має намір найближчими роками заощадити близько $6 млрд на витратах на персонал.
  • Два джерела заявили, що UBS має намір зрештою скоротити загальну чисельність співробітників приблизно на 30%, або на 35 000 осіб. Це загалом відповідає загальним скороченням приблизно на 30 000, згідно з оцінкою аналітиків Redburn у звіті UBS за цей місяць.
  • Звільнення персоналу швейцарського кредитора різко посилить і без того несприятливий рік для робочих місць у фінансовому секторі в усьому світі, після того як інвестиційні банки Волл-стріт, включаючи Morgan Stanley та Goldman Sachs Group Inc., оголосили про скорочення тисяч співробітників.
  • Стосовно швейцарського внутрішнього бізнесу Credit Suisse, UBS планує ухвалити рішення у третьому кварталі про те, чи буде він повністю інтегрувати його зі своїм швейцарським підрозділом чи шукати інший варіант, наприклад, виділити його чи публічно розмістити на біржі.
  • Загалом, за словами одного джерела, у разі злиття двох швейцарських підрозділів буде ліквідовано до 10 000 робочих місць. Близько 30% сукупного персоналу мегабанку знаходяться в Швейцарії.

Контекст

UBS Group AG була змушена поспіхом купити конкурента Credit Suisse Group AG у межах угоди, якої вона не прагнула. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

За даними банку, відтік клієнтів у четвертому кварталі 2022-го зріс більш ніж до 110 млрд швейцарських франків ($120 млрд). Вартість страхування облігацій банку від дефолту також зросла: п’ятирічні кредитні дефолтні свопи за борговими зобовʼязаннями Credit Suisse збільшилися з 549 до 533 базисних пунктів.

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Він викупить папери конкурента за ціною 0,76 швейцарського франка. Загальна вартість операції становитиме 3 млрд франків ($3,23 млрд). У травні UBS Group AG повідомив, що очікує на фінансовий удар у розмірі близько $17 млрд від поглинання Credit Suisse Group.

12 червня UBS Group завершила угоду з придбання колишнього конкурента Credit Suisse, здійснивши найбільше злиття в банківській сфері після фінансової кризи 2008 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні