UBS готується скоротити більше половини співробітників Credit Suisse після поглинання банку /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

UBS готується скоротити більше половини співробітників Credit Suisse після поглинання банку

Shutterstock

Найбільший банк Швейцарії UBS Group планує скоротити більше половини штату Credit Suisse Group, що налічує 45 000 осіб, пише Bloomberg. Скорочення робочих місць розпочнуться в липні, ще два раунди звільнень заплановані на осінь.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очікується, що банкіри, трейдери та допоміжний персонал в інвестиційному банку Credit Suisse у Лондоні, Нью-Йорку та в деяких частинах Азії потраплять під скорочення, причому майже всі види діяльності перебувають під загрозою, кажуть джерела.
  • Співробітникам сказали очікувати три раунди скорочень цього року, перший – до кінця липня, а ще два попередньо заплановані на вересень та жовтень.
  • UBS, чия загальна чисельність працівників на момент закриття угоди збільшилася приблизно до 120 000 осіб, заявила, що має намір найближчими роками заощадити близько $6 млрд на витратах на персонал.
  • Два джерела заявили, що UBS має намір зрештою скоротити загальну чисельність співробітників приблизно на 30%, або на 35 000 осіб. Це загалом відповідає загальним скороченням приблизно на 30 000, згідно з оцінкою аналітиків Redburn у звіті UBS за цей місяць.
  • Звільнення персоналу швейцарського кредитора різко посилить і без того несприятливий рік для робочих місць у фінансовому секторі в усьому світі, після того як інвестиційні банки Волл-стріт, включаючи Morgan Stanley та Goldman Sachs Group Inc., оголосили про скорочення тисяч співробітників.
  • Стосовно швейцарського внутрішнього бізнесу Credit Suisse, UBS планує ухвалити рішення у третьому кварталі про те, чи буде він повністю інтегрувати його зі своїм швейцарським підрозділом чи шукати інший варіант, наприклад, виділити його чи публічно розмістити на біржі.
  • Загалом, за словами одного джерела, у разі злиття двох швейцарських підрозділів буде ліквідовано до 10 000 робочих місць. Близько 30% сукупного персоналу мегабанку знаходяться в Швейцарії.

Контекст

UBS Group AG була змушена поспіхом купити конкурента Credit Suisse Group AG у межах угоди, якої вона не прагнула. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

За даними банку, відтік клієнтів у четвертому кварталі 2022-го зріс більш ніж до 110 млрд швейцарських франків ($120 млрд). Вартість страхування облігацій банку від дефолту також зросла: п’ятирічні кредитні дефолтні свопи за борговими зобовʼязаннями Credit Suisse збільшилися з 549 до 533 базисних пунктів.

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Він викупить папери конкурента за ціною 0,76 швейцарського франка. Загальна вартість операції становитиме 3 млрд франків ($3,23 млрд). У травні UBS Group AG повідомив, що очікує на фінансовий удар у розмірі близько $17 млрд від поглинання Credit Suisse Group.

12 червня UBS Group завершила угоду з придбання колишнього конкурента Credit Suisse, здійснивши найбільше злиття в банківській сфері після фінансової кризи 2008 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні