Квартальний прибуток і виручка виробника процесорів Nvidia зросли в рази на тлі популярності ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Квартальний прибуток і виручка виробника процесорів Nvidia зросли в рази на тлі популярності ШІ

Getty Images

Чистий прибуток і виручка американського виробника процесорів Nvidia зросли у рази за підсумками четвертого фінансового кварталу, який закінчився 28 січня, йдеться в пресрелізі. Компанія прогнозує, що зростання продовжиться і в наступному кварталі.

Ключові факти

  • Чистий прибуток досяг $12,3 млрд у порівнянні з $1,4 млрд за відповідний період минулого року (+769%). Скоригований прибуток склав $5,16 на акцію.
  • Виручка злетіла до $22,1 млрд із $6,05 млрд роком раніше (+265%). 
  • Підрозділ дата-центрів Nvidia отримав виручку у $18,4 млрд (+409%). 
  • Виручка ігрового бізнесу зросла до $2,9 млрд (+56%). Примітно, відеокарти для ігор були основним бізнесом компанії до того, як її чипи для штучного інтелекту почали набирати обертів.
  • Компанія планує у першому фінансовому кварталі отримати виручку близько $24 млрд за консенсус-прогнозу в $22,2 млрд.
  • Проте гендиректор Nvidia Дженсен Хуанг у розмові з аналітиками зазначив, що компанія, ймовірно, не зможе підтримувати таке зростання чи рівень продажів протягом всього року, пише CNBC.
  • Акції Nvidia злетіли на понад 9% на додаткових торгах у середу, 21 лютого. 

Контекст

За даними LSEG, аналітики в середньому прогнозували, що виручка Nvidia за останній квартал збільшиться більш ніж утричі, до $20,37 млрд, чому сприяє попит на її висококласні чипи штучного інтелекту. За прогнозами аналітиків, скоригований чистий прибуток мав зрости більш ніж на 400%, до $11,38 млрд, у четвертому фінансовому кварталі.

Nvidia контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів для штучного інтелекту, а минулого тижня її ринкова капіталізація затьмарила ринкову капіталізацію Amazon і Alphabet, що зробило її третьою за величиною компанією на Волл-стріт після Microsoft та Apple. Вартість акцій Nvidia на фондовому ринку зросла до $1,8 трлн із $540 млрд рік тому.

Цього тижня акції Nvidia обійшли акції Tesla і стали найбільш торгованими на Волл-стріт. Це ще більше підвищило популярність компанії після того, як вона стала третьою за вартістю компанією США і продемонструвала ще більше свідчень того, наскільки важливими для інвесторів стали ставки, повʼязані зі штучним інтелектом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні