Nvidia /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Nvidia стала третьою за вартістю компанією у США, випередивши Alphabet

Компанія Nvidia обігнала Alphabet за капіталізацією Фото Getty Images

Виробник ШІ-чипів Nvidia обігнав Alphabet, материнську компанію Google, і став третьою найдорожчою компанією США, одразу після того, як напередодні випередив Amazon, пише Reuters. Акції компанії зросли на 2,46%, досягнувши $1,825 трлн, а акції Alphabet зросли на 0,55%, внаслідок чого їхня вартість склала $1,821 трлн.

Ключові факти

  • Nvidia стала найбільшим бенефіціаром гонки технологічних компаній із впровадження штучного інтелекту у свої продукти та послуги, і останній приріст її акцій стався наступного дня після того, як вона завершила сесію з ринковою капіталізацією вище, ніж у Amazon, уперше за два десятиліття.
  • Ринкова капіталізація Amazon склала $1,776 трлн після того, як її акції зросли на 1,39% у середу, 14 лютого.
  • Nvidia контролює близько 80% ринку високопродуктивних мікросхем для штучного інтелекту, і ця позиція привела до зростання ціни її акцій на 47% цього року після того, як 2023-го вона зросла більш ніж утричі.
  • Аналітик Susquehanna Крістофер Роллан у середу підвищив цільову ціну акцій Nvidia з $625 до $850, заявивши, що очікує сильних квартальних результатів і прогнозів від виробника чипів. Акції Nvidia напередодні коштували $739.

Контекст

Ставши одним із лідерів у гонці за штучним інтелектом, Microsoft у січні обігнала Apple і стала найдорожчою компанією у світі, вартість якої зараз перевищує $3 трлн. За даними LSEG, державний нафтовий гігант Saudi Aramco є третьою за вартістю публічною компанією у світі.

За даними LSEG, аналітики в середньому прогнозують, що виторг Nvidia за останній квартал збільшиться більш ніж утричі і становитиме $20,37 млрд, чому сприяє попит на її висококласні чипи штучного інтелекту. Аналітики вважають, що скоригований чистий прибуток зросте більш ніж на 400%, до $11,38 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні