Категорія
Новини
Дата

Лідерка одного з регіонів Німеччини просувала «Північний потік-2» за гроші «Газпрому» – Welt 

Членкиня правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Мануела Швезіг вступила в змову з російським «Газпромом» і лобіювала будівництво «Північного потоку-2». Видання Welt отримало інформацію, зокрема копії документів, про співпрацю німецького регіону, який очолює Швезіг, із компанією «Газпром».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія, яку очолює на посаді міністра-президента Мануела Швезіг, 2021 року був заснований екологічний фонд, який формально боровся з кліматичними змінами.
  • Документи свідчать, що цей фонд фінансувала російська державна компанія «Газпром», і саме інтереси цієї компанії він лобіював на федеральному та загальноєвропейському рівнях. Саме на території Мекленбургу, у громаді Лубмін розпочинається газопровід «Північний потік-2».
  • За інформацією Welt, представник «Північного потоку-2» прямо вказував Мануелі Швезіг, що цей фонд має стати «розумною відповіддю на жорстку поведінку США». Офіс Мануели Швезіг працював, по суті, як «філія Газпрому», пише видання. Частина її промов у Парламенті й інтервʼю для газет, по суті, були написані «Газпромом».

Контекст

Британське видання The Times дізналося, що опозиційні партії Мекленбургу – ХДС, Зелені та Партія вільних демократів – створили комісію, яка розслідуватиме цю історію. Вони намагатимуться виявити, наскільки росіяни мали вплив на керівництво федеральної землі, зокрема, через екологічний фонд.

Сама Швезіг спростувала усі звинувачення. Правоцентристська опозиція закликала керівницю федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія піти у відставку.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні