Категорія
Новини
Дата

Маск набирає команду для розробки аналога ШІ-бота ChatGPT – The Information

В останні тижні мільярдер Ілон Маск звернувся до дослідників штучного інтелекту з пропозицією створити нову дослідницьку лабораторію для розробки альтернативи ChatGPT, чат-боту, створеному стартапом OpenAI, пише The Information із посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними видання, щоб очолити цю роботу, Маск найняв Ігоря Бабушкіна, дослідника, який нещодавно покинув підрозділ Alphabet DeepMind AI та спеціалізується на моделях машинного навчання, які використовуються в чат-ботах, таких як ChatGPT.
  • Маск і Бабушкін обговорили створення команди для проведення досліджень у галузі штучного інтелекту, але проєкт все ще знаходиться на ранній стадії, без конкретного плану розробки конкретних продуктів. Згідно з матеріалом, Бабушкін додав, що ще офіційно не долучився до ініціативи Маска.
  • Вважається, що конкуруючий чат-бот буде мати менше обмежень на спірні теми в порівнянні з ChatGPT і чат-ботом, нещодавно запущеним Microsoft. Водночас Бабушкін додав, що створення чат-бота з меншою кількістю засобів захисту контенту не є метою Маска.
  • В останні місяці Маск неодноразово критикував OpenAI за встановлення засобів захисту, які не дозволяють ChatGPT створювати текст, який може образити користувачів. 

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд. Нещодавно OpenAI розблокувала доступ до ChatGPT в Україні

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він привернув більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

Згодом власник Google – Alphabet Inc – анонсував запуск чат-бота Bard і більше інструментів штучного інтелекту для своєї пошукової системи, пише Reuters. Проте, вже 8 лютого ринкова вартість Alphabet Inc. знизилася на $100 млрд після того, як її новий чат-бот Bard поділився недостовірною інформацією в рекламному ролику, а захід компанії не викликав фурору, що посилило побоювання, що материнська компанія Google програє конкуруючій Microsoft Corp.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні