Категорія
Новини
Дата

Масштабування мережі й рекордний оборот. Чечоткін розповів, як Rozetka закінчила 2022 рік

1 хв читання

Станом на 2023 рік мережа Rozetka масштабувалася до 297 торгових точок. Це більше, ніж було на початок повномасштабного вторгнення РФ. Оборот компанії в четвертому кварталі показав найкращий результат за всю історію, розповів Forbes співвласник компанії Владислав Чечоткін у третьому епізоді «Business-Breakfast з Володимиром Федоріним».

Ключові факти

  • За словами Чечоткіна, команда Rozetka скоротилася майже в два рази. До великої війни в компанії працювало близько 7000 співробітників. Як зазначив підприємець, наразі команда працює важче і виконує більше завдань.
  • Робочі години магазинів Rozetka, що розташовані в прифронтових містах, скоротилися до 15:00 або 16:00.
  • «За GMV в четвертому кварталі 2022 року ми показали найкращий результат за свою історію», – каже Чечоткін. Проте, за його словами, прибуток за підсумками року впав суттєво, зокрема через втрати складів і магазинів. «Йдеться не про «рази», а про «відсотки», – додав бізнесмен. 
  • За словами Чечоткіна, середній чек у Rozetka за підсумками року теж зменшився. «Люди стали заощаджувати», – зазначив він.

Контекст

У березні Чечоткін відправив своїм співробітникам сумний лист. Бізнесмен назвав свою компанію «пікіруючим літаком». За перші тижні війни її виторг упав з 4 млрд грн на місяць до 23 млн грн, склад було заблоковано, а покупці масово повертали товар. Однак «літак» зміг повернутись на траєкторію. У серпні Rozetka вирішила надати свої склади для зберігання товарів усім компаніям, а не лише продавцям маркетплейсу. Наразі послуга доступна на складах Rozetka у Києві та Львові. 

Річний виторг компанії до війни складав $2 млрд. До повномасштабного вторгнення Rozetka володіла 270 магазинами. Через війну 26 із них було втрачено. «Якісь магазини були в окупації, якісь залишилися в ній, якісь були пограбовані та знищені, якісь пограбовані своїми ж», – казав співвласник мережі в грудневому інтервʼю Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні