Категорія
Новини
Дата

Mastercard створила ШІ-модель для виявлення шахрайських транзакцій

Платіжний гігант Mastercard створив власну запатентовану модель генеративного штучного інтелекту, щоб допомогти тисячам банків у своїй мережі виявляти шахрайські транзакції, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія повідомила, що її нова удосконалена модель штучного інтелекту Decision Intelligence Pro дозволить банкам краще оцінювати підозрілі транзакції в її мережі в режимі реального часу та визначати, чи є вони законними, чи ні.
  • Аджай Бхалла, президент бізнес-підрозділу Mastercard з кібербезпеки та розвідки, розповів CNBC, що нове рішення штучного інтелекту є запатентованою рекурентною нейронною мережею – основною частиною генеративного штучного інтелекту – від Mastercard, створеною з нуля командами компанії з кібербезпеки.
  • Власний алгоритм Mastercard навчається на даних приблизно 125 млрд транзакцій, які щорічно проходять через мережу компанії.
  • Бхалла заявив, що нова технологія ухвалення рішень про транзакції від Mastercard може допомогти фінансовим установам підвищити рівень виявлення шахрайства в середньому на 20%. Однак у деяких випадках ця модель призвела до підвищення рівня виявлення шахрайства на 300%, додав Бхалла.
  • Mastercard заявляє, що за останні пʼять років компанія інвестувала понад $7 млрд у кібербезпеку та технології штучного інтелекту.

Контекст

Декілька компаній у сфері платежів та цифрового банкінгу нещодавно заявили, що ШІ призведе до серйозних змін у їхніх продуктах. 

PayPal минулого тижня оголосила про нові продукти на основі штучного інтелекту, а також функції оформлення замовлення в один клік.

У МВФ очікують, що штучний інтелект змінить глобальну економіку, повідомила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва. За словами Георгієвої, світ знаходиться на порозі технологічної революції, яка може дати поштовх продуктивності, прискорити глобальне зростання та підвищити доходи у всьому світі. На її думку, ШІ торкнеться майже 40% робочих місць, замінивши одні та доповнивши інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні