Категорія
Новини
Дата

Майже 60% українців володіють цифровими навичками. За останні три роки число зросло на 12,6%, – Мінцифри

Переважна більшість українців мають базові та просунуті цифрові навички. З 2019-го їхня кількість збільшилася на 12,6%. Про це Forbes повідомила пресслужба Мінцифри.

Ключові факти 

  • Майже 60% українців володіють цифровими навичками. Йдеться про застосування онлайн-інструментів для роботи та особистісного розвитку. З 2019-го частка осіб, що володіють такими знаннями, збільшилася на 12,6%, свідчать результати соціологічного дослідження Мінцифри. 
  • «Також відсоток населення, яке не володіє жодними навичками, зменшився вдвічі порівняно з 2019 роком і становить 7,2%», – каже заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іоан. 
  • Проте лише 38% опитаних опанували просунуті вміння. Адже саме вони додають €110,8 млрд до річного ВВП України, йдеться у звіті. Крім того, працівники з цифровими навичками отримують на 81,3% вищі заробітні плати, на відміну від тих, хто їх не має. 
  • Загалом в Україні практично 94% опитуваних відповіли, що мають доступ до інтернету, 83% – задоволені його якістю, свідчить дослідження Мінцифри. 

Контекст

У 2019-му однією зі стратегічних цілей Мінцифри стало залучення 6 млн громадян до програм цифрової грамотності. «Дія.Освіта» стала нашою точкою входу в систему освіти. Цього року ми досягли цілі – залучити 6 млн осіб до програм із цифрової грамотності», – сказав на Diia Summit 2023 голова Мінцифри Михайло Федоров

У грудні 2023-го Мінцифри представило нову Стратегію розвитку інновацій до 2030-го, яку має ухвалити Кабмін. Forbes отримав чернетку розпорядження Кабміну з повним планом Стратегії інновацій. Серед 10 ключових напрямків, які планує розвивати міністерство, розвиток освітніх технологій. 

Головними бар’єрами для українського EdTech Мінцифри називає низькі витрати населення на освіту, недостатньо розвинений ринок іноземних інвестицій та застарілість системи освіти. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні