Категорія
Новини
Дата

Майже половину нових малих бізнесів після початку повномасштабної війни відкрили жінки – Опендатабот

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні було зареєстровано 21 876 компаній, у 28% новозареєстрованих бізнесів директорами є жінки. За час війни жінки відкрили 84 916 нових ФОПів — це майже половина (48%) від усієї кількості нових бізнесів, ідеться у повідомленні платформи для роботи з відкритими даними Опендатабот

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Найбільша кількість жінок очолює підприємства у Донецькій, Херсонській та Луганській областях, найменша жінок серед топів компаній в Тернопільській, Чернівецькій, Львівській областях, а також у Києві та області.
  • Серед усієї кількості діючих ФОПів найбільше жінок у Донецькій, Луганській та Хмельницькій областях, а найменше — у Києві, Тернопільській та Харківській областях.
  • Загалом від початку активної фази бойових дій в Україні було відкрито 21 876 компаній та 177 375 ФОП.
Майже половину нових малих бізнесів після початку повномасштабної війни відкрили жінки – Опендатабот /Фото 1

графіка: Опендатабот

Майже половину нових малих бізнесів після початку повномасштабної війни відкрили жінки – Опендатабот /Фото 2

графіка: Опендатабот

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

За 2021 рік кількість ФОП зросла на 4% – майже до 2 млн. Це найкращий результат за останні п’ять років. Приріст ФОП показує, що нових бізнесів відкривалося більше, ніж було закрито старих.

Наприкінці серпня в Опендатабот повідомили, що на окупованих територіях України зареєстровано 64 814 компаній. Це близько 5% від загальної кількості бізнесів у країні.

Більшість представників українського бізнесу вважають, що активна війна РФ проти України продовжуватиметься до кінця 2023 року, свідчать результати дослідження компанії Gradus Research у період з 1 по 9 листопада. Кількість тих, хто так вважає, зросла на 28% у порівнянні з опитуванням, яке проводилося в липні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні