Категорія
Новини
Дата

Бізнес вірить, що активна фаза війни закінчиться до кінця 2023 року – опитування

Більшість представників українського бізнесу вважають, що активна війна РФ проти України продовжуватиметься до кінця 2023 року, свідчать результати дослідження компанії Gradus Research у період з 1 по 9 листопада. Кількість тих, хто так вважає, зросла на 28% у порівнянні з опитуванням, яке проводилося в липні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На питання, як довго триватимуть активні бойові дії в Україні, 50% опитаних сказали, що до кінця 2023 року. В порівнянні з опитуванням, яке проводилося влітку цього року, кількість тих, хто так вважає, збільшилася на 28%.
  • 15% вважають, що активна фаза війни може закінчитися до зими 2022–2023 років. 
  • Те, що бойові дії розтягнуться на роки вважають 14% опитаних, ще 17% сказали, що їм важко відповісти.
Бізнес прогнозує закінчення війни до кінця наступного року – опитування Gradus Research

Інфографіка: Gradus Research

  • Крім того, більшість опитаних представників бізнесу (61%) вважають, що війна стане фактором швидкого зростання та розвитку України.
Бізнес вірить, що активна фаза війни закінчиться до кінця 2023 року – опитування /Фото 1

Інфографіка: Gradus Research

  • Дослідження проводилося спеціально для Київського Міжнародного Економічного Форуму у період з 1 по 9 листопада 2022 року. Цільова група дослідження: чоловіки та жінки, які є представниками української бізнес-аудиторії (власниками/керівниками малого, середнього та великого українського бізнесу). Кількість результативних інтерв’ю – 203.

Контекст  

Наприкінці вересня подібне дослідження провела Американська торговельна палата. Тоді 77% компаній-членів палати заявили, що війна може закінчитися у 2023 році, 12% – у 2024 році. 92% представників компаній заявили, що Україна переможе в війні.

У жовтні індекс очікувань ділової активності НБУ знизився до 44,9 із 46,1 у вересні. Опитування підприємств проводилося з 4 до 24 жовтня. Бізнес погіршив очікування щодо своєї економічної діяльності через ускладнення безпекової ситуації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні