Категорія
Новини
Дата

Майже 65 000 українських бізнесів працюють на тимчасово окупованих територіях – Опендатабот

На окупованих територіях України зареєстровано 64 814 компаній. Це близько 5% від загальної кількості бізнесів у країні, повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну бізнес був змушений не лише повністю переглянути свої повсякденні бізнес-процеси, а й змінювати місце реєстрації.
  • «Наразі не є обовʼязковим переміщення бізнесу в більш безпечні регіони, це рішення приймає кожен власник на свій розсуд», – додають в Опендатабот.
  • Втім у випадку, якщо бізнес залишається на території зі статусами «тимчасово окуповані», «перебувають в оточенні (блокуванні)», «на яких тривають активні бойові дії», то для нього можуть бути застосовані певні податкові обмеження, йдеться у повідомленні. 

Контекст

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну було зареєстровано майже 150 000 нових бізнесів. Із них 132 000 – це ФОП та понад 14 000 юридичних осіб.

Зазначається, що щомісяця кількість реєстрацій нових бізнесів зростає. Найбільший показник зафіксовано у перший тиждень серпня – 5306 нових ФОП. Це навіть трохи більше, ніж було в останній тиждень до вторгнення РФ – 5231.

Нині в Україні працює 1,9 млн ФОП.

За час з 24 лютого помітно змінилися й напрями діяльності малого та середнього бізнесів. Станом на кінець серпня найбільше реєструють ФОП, пов’язані з роздрібною та гуртовою торгівлею. За пів року було зареєстровано понад 14 000 юридичних осіб. У топі за кількістю реєстрацій опинилися компанії, що надають соціальну допомогу, займаються гуртовою торгівлею та діяльністю громадських організацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні