Руперт Мердок /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Американський медіамагнат Руперт Мердок залишає керівні посади у корпораціях Fox та News

Руперт Мердок Фото Getty Images

Американський медіамагнат Руперт Мердок залишить посади голови Fox Corporation і виконавчого голови News Corp, пише Fox News. Його місце займе син Лахлан Мердок.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 92-річний Руперт Мердок повідомив колегам про своє рішення 21 вересня. Він зазначив, що воно не повʼязане зі станом здоровʼя. 
  • Бізнесмен офіційно відійде від справ у листопаді, тоді ж його син Лахлан Мердок очолить обидві компанії.
  • «Для мене настав час взяти на себе інші ролі, знаючи, що у нас є по-справжньому талановиті команди і пристрасний, принциповий лідер в особі Лахлана, який стане одноосібним головою обох компаній», – йдеться у листі Руперта Мердока.
  • Як пише The Wall Street Journal, Мердок – один із небагатьох медіа-баронів, поряд із Джоном Мелоуном, Тедом Тернером і Самнером Редстоуном, які сформували сучасну еру медіа. «Він користується впливом у політичних і фінансових столицях, збираючи похвалу від своїх прихильників і звинувачуючи своїх критиків», – зазначає видання.
  • Мердок йде у важливий момент для обох крил його медіа-імперії. WSJ пише, що наразі вони стикаються з фундаментальними проблемами на ринку. 
  • «Fox, відносно невеликий гравець в індустрії розваг, де зараз домінують титани, бореться з глибокими наслідками обмеження кабельного телебачення та зростання стрімінгових послуг. News Corp, власник The Wall Street Journal, Times of London та інших видань, намагається знайти правильну формулу цифрового зростання в умовах запеклої боротьби за передплатників і долари онлайн-реклами», – йдеться у матеріалі. 

Контекст

Руперт Мердок – голова медіагіганта News Corporation, володіє телеканалом Fox, а також низкою кінокомпаній та видавництв.

Раніше The New York Times писав, що Мердок та його сини за допомогою своїх медіа дестабілізують демократію у Північній Америці, Європі та інших країнах. Також видання стверджувало, що медіамагнат, використовуючи корпорацію Fox, маніпулював колишнім президентом США Дональдом Трампом, якого сам «серйозно не сприймає і вважає ідіотом».

У матеріалі також йшлося, що один із провідних каналів навіть давав поради адвокату Трампа Майклу Коену, щоб той залагодив проблеми з жінками, які можуть мати компромат на Трампа.

Президент США Джо Байден назвав медіамагната Руперта Мердока «найнебезпечнішою людиною у світі», а телеканал Fox News – «однією з найбільш руйнівних сил у США», повідомляв CNN з посиланням на книгу This Will Not Pass: Trump, Biden і The Battle for Americaʼs Future («Це не пройде: Трамп, Байден і битва за майбутнє Америки»). Книга була написана репортерами газети New York Times Джонатаном Мартіном та Алексом Бернсом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні