Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Benz, KFC, EA. Російський ринок у квітні покинули понад два десятки іноземних компаній

Понад 20 міжнародних компаній за останній місяць остаточно покинули російський ринок, йдеться у новому моніторингу KSE Institute. Серед них, зокрема, автомобільний бренд Mercedes-Benz, мережа ресторанів KFC, корпорація з розробки відеоігор Electronic Arts та інші.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У квітні ринок РФ покинули AFRY, ALD Automotive, Ansell, CNH Industrial, Daimler (також представлені в країні Mercedes-Benz і Mercedes-Benz Mobility), Electronic Arts, Emerson Electric, European Property Holdings (EPH), HASSLACHER Holding, Henkel, KFC (з батьківською компанією Yum! Brands), Kone (ідентифіковано з запізненням, вийшли у 2022 році), Metso Outotec, Orica, SATO Corporation, TE Connectivity, TechnipFMC, Telko, Viessmann.
Mercedes-Benz, KFC, EA. Російський ринок у квітні покинули понад два десятки іноземних компаній /Фото 1

Контекст

Лише 18,2% іноземних компаній, які мали відкриті локальні компанії та отримували виручку в РФ, повністю згорнули діяльність і остаточно покинули ринок РФ. 27,4% вичікують і 23,7% компаній з іноземними інвестиціями продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 30,7% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

За даними моніторингу, 233 міжнародних компанії, що повністю залишили ринок Росії, забезпечували щонайменше 395 400 робочих місць, їхній річний дохід становив $55,4 млрд, капітал оцінювався у $40,1 млрд, тоді як вартість активів цих компаній сягала $49,2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні