Категорія
Новини
Дата

Meta анонсувала нові інструменти батьківського контролю в Instagram, Facebook та Messenger

Материнська компанія Instagram та Facebook анонсувала функцію, завдяки якій батьки зможуть контролювати, хто надсилає повідомлення їхнім дітям. Інструмент Meta представила у своєму Family Center

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Тепер батьки та опікуни зможуть бачити, скільки часу діти проводять у Messenger, переглядати оновлення списку контактів та налаштувань конфіденційності, дізнаватися, хто може надсилати їм повідомлення, і перевіряти, хто переглядає їхні Stories в Messenger.
  • Meta працює над функціями, які обмежуватимуть можливість надсилати повідомлення дітям в Instagram напряму. Користувач надсилатиме довіреній особі запрошення з проханням надати дозвіл.
  • Батьки зможуть побачити, скільки спільних друзів у їхніх підлітків з обліковими записами, на які вони підписані, і які стежать за ними. Це допоможе краще зрозуміти стосунки дітей з іншими користувачами.
  • Функції спочатку запустять в США, Великій Британії та Канаді. 

Контекст

Користувачам має бути не менше 13 років, аби користуватися соцмережами компанії, проте деякі діти обходять вікові обмеження. 

На початку червня 2023 року WSJ виявив, що завдяки хештегам та рекомендаціям в Instagram у соцмережі шукають і продають дитячу порнографію. У відповідь на розголос Meta заблокувала тисячі відповідних хештегів, заявивши, що за останні два роки ліквідувала 27 таких мереж.

У лютому 2023 року Meta оголосила про зміну систему модерації контенту в Facebook. Компанія як і раніше, видаляє контент, який порушує правила спільноти, але приділяє більше уваги тому, аби допомогти зрозуміти причину видалення. 

Соцмережевий гігант у травні цього року вже потрапив у неприємну ситуацію, коли ЄС оштрафував компанію на рекордні €1,2 млрд за передачу даних у США.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні