Категорія
Новини
Дата

Meta впроваджує інструменти генеративного ШІ для всіх рекламодавців

Гігант соціальних мереж компанія Meta Platforms почала розгортати інструменти генеративного штучного інтелекту для всіх рекламодавців, передає Reuters

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Запропоновані Meta ШІ-інструменти можуть створювати контент, як-от фонове зображення та варіанти написаного тексту. Вони будуть доступні в Менеджері оголошень Meta, а їх розгортання буде завершено наступного року.
  • Про плани Meta використовувати штучний інтелект для створення реклами повідомлялося у квітні цього року. Тестувати нові інструменти Meta почала місяцем пізніше – тоді доступ отримали вибрані рекламодавці на «тестовому майданчику». 
  • Ця ініціатива знаменує собою першу спробу власника Facebook і Instagram використовувати технологію генеративного ШІ у своїх продуктах для створення нового контенту на основі великих масивів даних компанії. 

Контекст 

У лютому Meta представила мовну модель LLaMA (Large Language Model Meta AI), розроблену, щоб допомогти дослідникам працювати в галузі ШІ. Мовна модель була доступна за некомерційною ліцензією для дослідників і організацій, повʼязаних із урядом, громадянським суспільством і науковими колами.

LLaMA працювала, приймаючи послідовність слів як вхідні дані та прогнозуючи наступне слово для рекурсивного генерування тексту. Щоб навчити модель, розробники використовували контент на 20 найпоширеніших мовах, зосередившись на мовах із латиницею та кирилицею.

У березні гендиректор компанії Марк Цукерберг заявив, що «розвиток ШІ й додання його у кожен наш продукт» – найбільша інвестиція компанії. Він сподівається розширити технологію й у метавсесвіт.

Наприкінці серпня Meta представила ШІ-генератор програмного коду Code Llama, який побудований на базі великої мовної моделі Llama 2. Інструментом можна користуватися безплатно у комерційних і дослідницьких цілях.

У блозі компанії розповіли, що Code Llama є спеціальною версією Llama 2, яку додатково навчили на специфічному для програмування наборі даних. Вона підтримує популярні мови програмування, включаючи Python, C++, Java, PHP, JavaScript, TypeScript, C# і Bash.

Також Meta представила спеціалізовані моделі Code Llama-Python та Code Llama-Instruct. Модель Python навчили на додатковому наборі даних. Code Llama-Instruct – модель, адаптована для кращого розуміння природної мови. Компанія зазначила, що Code Llama працює швидше й краще за інші загальнодоступні моделі.

У вересні стало відомо, що Meta розробляє нову систему ШІ, яка має бути такою ж потужною, як і найдосконаліша модель ChatGPT від OpenAI. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні