Категорія
Новини
Дата

Meta приховувала контент під час пандемії через тиск адміністрації Байдена – Марк Цукерберг

1 хв читання

Марк Цукерберг /Getty Images

Марк Цукерберг Фото Getty Images

Гендиректор Meta Platforms Марк Цукерберг заявив, що адміністрація президента США Джо Байдена під час пандемії тиснула на компанію з метою цензури контенту, повʼязаного з Covid-19. Це підприємець описав 26 серпня у листі до Судового комітету Палати представників США у відповідь на розслідування модерації контенту на онлайн-платформах, пише Reuters

Соцмережі Facebook та Instagram – одні з найбільших у світі. Вони відіграють значну роль у поширенні інформації та формуванні громадської думки.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Цукерберг шкодує, що не висловився про цей тиск раніше і визнає, що деякі рішення щодо видалення контенту були помилковими. 
  • Лист був адресований Джиму Джордану, голові комітету, республіканцю. У своєму коментарі на Facebook комітет назвав цей лист «великою перемогою для свободи слова» і заявив, що Цукерберг визнав, що «Facebook піддає американців цензурі».
  • У листі голова Meta також зазначив, що більше не планує фінансово підтримувати вибори 2024 року, щоб не впливати на їхні результати.
  • «Я твердо переконаний, що ми не повинні йти на компроміс із нашими стандартами контенту через тиск з боку будь-якої адміністрації в будь-якому напрямку – і ми готові дати відсіч, якщо щось подібне повториться», – написав Марк Цукерберг.
  • Білий дім вже прокоментував заяву Цукерберга, виступивши на захист підходу адміністрації до інформації про Covid-19.
  • Коли адміністрація зіткнулася зі смертельною пандемією, вона ініціювала відповідальні дії щодо захисту здоровʼя та безпеки населення, зазначили в Білому домі. «Наша позиція була ясною і послідовною: ми вважаємо, що технологічні компанії та інші приватні субʼєкти повинні враховувати наслідки своїх дій для американського народу, роблячи незалежний вибір щодо інформації, яку вони надають», – йдеться у коментарі, який публікує Politico

Контекст

Під час останніх виборів, які відбулися у 2020 році під час пандемії, Цукерберг виділив $400 млн через спільний із дружиною благодійний фонд. Це викликало критику та судові позови з боку деяких політичних груп до власника найбільших соцмереж.

Під час пандемії Facebook зіткнувся з критикою з боку противників локдаунів, вакцин і обов`язкових масок через видалення певних публікацій, які, на думку компанії, містили дезінформацію щодо вірусу або суперечили політиці Meta. У цілому, за трохи більше ніж рік, Facebook видалив понад 20 млн одиниць контенту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд