Категорія
Новини
Дата

Meta пропонує майже вдвічі знизити вартість підписки на Facebook та Instagram без реклами

Meta Platforms запропонувала майже вдвічі знизити щомісячну плату за підписку на Facebook і Instagram з €9,99 до €5,99, пише Reuters. Цей крок спрямований на усунення критики регуляторів та антимонопольних органів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Meta запустила підписку відповідно до Закону про цифрові ринки (DMA), який обмежує можливість персоналізувати рекламу для користувачів без їхньої згоди, що завдає шкоди основному джерелу доходу компанії.
  • Компанія заявила, що підписка покликана збалансувати суперечливі вимоги між законами ЄС щодо конфіденційності та новим технологічним правилом DMA.
  • Компанії ризикують отримати штраф у розмірі до 10% свого річного глобального обороту за порушення DMA.
  • «Ми хотіли прискорити цей процес протягом деякого часу, тому що нам потрібно досягти сталого стану… тому ми запропонували знизити ціну з €9,99 до €5,99 за один обліковий запис та €4 за будь-які додаткові облікові записи», – сказав юрист Меtа Тім Лемб під час слухань у Європейській комісії.

Контекст

Торік Meta запустила для користувачів Facebook та Instagram в ЄС, Європейській економічній зоні та Швейцарії платну можливість перегляду цих соціальних мереж без реклами. Щомісячна передплата коштує €9,99 для користувачів ПК та €12,99 – у додатках на iOS та Android.

Причиною появи нової підписки від Meta була вимога органів регулювання конфіденційності на чолі з Ірландією, щоб Meta просила згоду користувача перед показом реклами, яка орієнтована на дані про активність користувачів. 

Крім того, виконавчий орган ЄС заявляв, що Instagram, Facebook та рекламна мережа Meta підпадуть під дію нового закону блоку про цифрову конкуренцію. Відповідно до законодавства ЄС, користувач, який відмовляється дати згоду на використання певних даних, повинен мати доступ до послуги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні