Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото)

Група «Метінвест» налагодила виробництво сталевих підземних командних пунктів, які захищають особовий склад від обстрілів і дають змогу забезпечувати роботу командування ЗСУ. Перший сталевий штаб, розрахований на 30 військовослужбовців, безплатно передали Сухопутним військам та встановили на одному з напрямків фронту, йдеться в пресрелізі «Метінвесту».

Ключові факти

  • Командний пункт за короткий час розгортається та згортається на лінії фронту й за правильного встановлення забезпечує захист від обстрілів артилерії будь-якого калібру, зазначається в повідомленні «Метінвест».
  • Сталевий штаб складається з п’яти чи шести (залежно від комплектації) окремих мобільних бункерів, виробництво яких «Метінвест» освоїв ще в жовтні 2022 року. Це сполучені між собою підземні укриття, що виконують різні функції – від житлового приміщення та санітарної зони до робочого штабу командування. Таким чином, утворюється цілий підземний комплекс будівель, пояснила компанія.
  • Виготовлені з хвилястої сталі бункери обладнані спальними місцями й робочими зонами, душовими й бойлерами, системами опалення, освітлення і зв’язку, місцями для зберігання зброї та особистих речей та електронною технікою.
«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 1

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 2

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 3

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 4

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 5

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 6

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 7

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

«Метінвест» розпочав виробництво й постачання ЗСУ сталевих штабів-бункерів (фото) /Фото 8

Сталеві штаби-бункери від «Метінвест»

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Нові командні пункти базуються на традиційній моделі бункера-«криївки», понад 330 одиниць яких вже передав «Метінвест» різним бригадам ЗСУ з 2022 року. Конструкцію стандартного сталевого бункера допрацювали для використання у складі постійного штабу, габарити збільшили до 6 метрів завдовжки й 2,3 метра заввишки. 

Кожна «криївка» розрахована на шестеро людей і обладнана місцями для відпочинку, зберігання особистих речей та інтегрованою системою опалення. На виготовлення однієї такої конструкції спеціалісти підприємств «Метінвесту» витрачають близько 400 годин.

У жовтні 2023 року «Метінвест» повідомила про запуск у серійне виробництво та постачання для Сил оборони протимінних тралів, які кріпляться на танки для знешкодження та підриву протитанкових та протипіхотних мін.

У вересні «Метінвест» повідомив, що запустив серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль «ловців ланцетів», захищаючи військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів. 

До того група в рамках проєкту «Сталевий фронт Ріната Ахметова» налагодила виробництво інженерних конструкцій, які повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться в повідомленні пресслужби групи. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні