Категорія
Новини
Дата

Курс долара на міжбанку наблизився до 29 грн. Офіційний курс знову вищий за 28 грн

Торги на міжбанківському валютному ринку в понеділок, 14 лютого, відкрилися зростанням курсу долара. Порівняно із закриттям ринку у п'ятницю, курс гривні до долара знизився на 66 копійок. Курс Нацбанку – знову вищий за 28 грн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Курс долара на міжбанку станом на 10:30 14 лютого у продажу, порівняно з попередньою сесією, зріс на 66 копійок до 28,72 грн грн, у купівлі – до 28,70 грн.
  • Курс євро у продажу виріс на 2 копійки до 32,56 грн, у купівлі – до 32,54 грн.
  • Офіційний курс гривні до долара знизився на 15 копійок – до 28,03 грн.
  • НБУ придбав на міжбанку $253,2 млн протягом тижня 7-11 лютого. $80 млн було придбано за найкращим курсом, решту – за єдиним. Також регулятор продав $50 млн за єдиним курсом.

Контекст

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни у вигляді нагнітання паніки, поширення фейків та перекручування стану речей, заявляє СБУ.

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, що перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Великобританія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія і Південна Корея. Росія може розпочати вторгнення в Україну «у будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою вторгнення називають 16 лютого.

Курс гривні на міжбанку 27 січня знизився до 29 грн за долар. Востаннє такий показник фіксувався у лютому 2015 року. На готівковому ринку котирування також подолали позначку 29 грн. Вже 28 січня попит на валюту на міжбанку знизився.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні